Ebba Andersson avslöjar nu den stora drömmen i år – efter svenskans längre frånvaro: ”Jag siktar på det”

Hon har inte tävlat sedan i början av december.
Nu närmar sig Ebba Andersson comeback – och avslöjar sin stora dröm med säsongen.
– Än så länge lever drömmen, säger hon till SVT Sport.

Det blev en strålande succéstart på säsongen för Ebba Andersson som radade upp pallplatser tillsammans med Frida Karlsson. Men sedan drabbades 25-åringen av covid-19 och har inte kunnat tävla sedan december.

Ebbas comeback

Men comebacken är mycket nära för svenskan som ligger i hårdträning just nu för att komma tillbaka och hitta formen snabbt igen. Det stora målet med säsongen är så klart skid-VM i slovenska Planica som inleds i slutet på februari.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
221204 Ebba Andersson of Sweden celebrates at the podium after Women’s Cross Country Skiing 20 km Mass Start during the FIS Cross-Country World Cup on December 4, 2022 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / COP 238 / MM0014

Planen är att Andersson ska göra comeback redan till helgen när det vankas skidtävlingar på svenska mark i Falun. Därefter blir det två världscuphelger i Les Rousses och Toblach innan det är dags för skid-VM 2023.
– Jag har ju haft ganska många veckor nu utanför tävlingsspåret. I stället har jag fått lägga de senaste veckorna här lite tid på träning. Tids nog kommer jag få tillfälle att tävla, och det är ju steg nummer ett. Sen får jag se lite efter det hur kroppen svarar, hur jag känner att jag är i fas och så lägger vi upp en plan på slutförberedelserna sen inför VM, säger Ebba Andersson i en intervju med SVT Sport.

LÄS MER: Stina Nilssons första ord efter tuffa petningen i världscupen – svenskan bjuder på oväntat skämt

Stora drömmen

Trots att skidsäsongen fått ett längre upphåll på grund av sjukdomen så målsättning fortsatt hög för svenskan. Svenskan har VM-guld i stafett från 2019 i Seefeld men bara två individuella VM-brons från senaste i Oberstdorf 2021.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
221011 Ebba Andersson poserar för porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 11 oktober 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JL0308

Nu är den stora drömmen så klart att vinna ett individuellt VM-guld.
– Ja men, VM är ju det största som är den här säsongen. Jag har två individuella medaljer sen tidigare, och nu siktar jag högre än så. Jag siktar allra högst. Jag känner ju att det känns fortsatt rimligt trots covid-sjukdomen. Jag har kunnat ta det med ro och kommit igång bra med träningen igen, säger Ebba i intervjun.

LÄS MER: Marcus Hellners öppenhjärtiga ord efter att ha sett Frida Karlsson kollapsa: ”Jag tänkte direkt att…”

Hon är också hoppfull om att hitta formen igen och kunna komma i toppslag till årets stora VM-utmaning.
– Än så länge lever drömmen och ambitionen om att vara med högst upp och fightas, säger Ebba Andersson självsäkert.

Vad är din ärliga åsikt om Ebba Andersson? Dela artikeln och säg vad du tycker!