Stina Nilssons första ord efter tuffa petningen i världscupen – svenskan bjuder på oväntat skämt

Stina Nilssons petas ur det svenska laget i världscupen.
Istället får hon återgå till att tävla i IBU-cupen igen.
Nu ger svenskan sina första ord efter tuffa petningen.

Tre år har gått sedan Stina Nilsson lämnade längdskidåkningen för att börja tävla i skidskytte. Då fick hon börja tävla i nivån under världscupen, nämligen IBU-cupen.

Stinas vinter

I slutet av sin debutsäsong fick Stina sedan chansen att tävla på världscupen för allra första gången och förra säsongen var svenskan ordinarie i det svenska laget. Den här säsongen hade därför många höga förväntningar på att 29-åringen skulle ta ytterligare kliv för att nå den absoluta världstoppen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221113 Stina Nilsson under skidskyttepremiären i sprint för damer den 13 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0034

Men det har varit en mycket tuff vinter för Nilsson som inte alls kunnat motsvara förhoppningarna och bara mäktat med en 33:e plats som bästa resultat på världscupen. Kritiken har samtidigt växt mot svenskan som varit uttagen till samtliga världscuptävlingar den här säsongen.

LÄS MER: Björn Ferrys hårda besked för Stina Nilsson – SVT-experten vill inte se henne i VM: ”Är överraskande”

Nilsson petas

I dag kom det avgörande beskedet att Stina Nilsson petas från världscupen och får återvända till att tävla i IBU-cupen igen.
– Nu hoppas vi att hon verkligen tar den chansen och hittar tillbaka till den höga nivå som vi vet att hon har, säger landslagstränaren Johannes Lukas i ett officiellt uttalande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
Stina Nilsson på plats i slovenska Bled för att tävla i IBU-cupen. FOTO: Instagram.

Istället för att åka till Ruhpolding och tävla på världscupen blir det istället slovenska Bled och IBU-cupen som nu gäller för Nilsson.
– För Stina är det väldigt viktigt att få tävla mycket. Hon visade bra åkform i Pokljuka och vi har bestämt att det bästa för henne att stanna där och köra tre individuella lopp. Där har hon chansen att prestera bra resultat och att få ihop både skytte och åkning. Innan jul sköt hon väldigt bra men fick inte till åkningen. Den senaste veckan har åkningen varit bra men skyttet inte fungerat, säger Lukas i uttalandet.

LÄS MER: SVT-profilens jätteilska efter hårda kritiken mot Stina Nilsson – hon försvarar nu svenskan: ”Det är taskigt”

Stina Nilsson är redan på plats i Slovenien och ger nu sina första ord efter den tuffa petningen. Men hon väljer att se det hela med ro och bjuder istället på ett oväntat skämt, i form av en ordvits, som svar.
”Blendande fint här”, skriver hon på Instagram tillsammans med bilder på henne själv från Bled, se här nedanför.

Vad tycker du om Stina Nilssons petning? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden: