SVT-profilens jätteilska efter hårda kritiken mot Stina Nilsson – hon försvarar nu svenskan: ”Det är taskigt”

Stina Nilsson haft en tung säsong som skidskytt.
Och får nu stenhård kritik i grannlandet Norge.
– Det är taskigt att säga så, säger nu en upprörd Helena Ekholm till SportExpressen och slår tillbaka.

Den tredje säsongen som skidskytt är rejält tuff för svenskhoppet Stina Nilsson. Förra säsongen lyckades hon nå pallen på världscupen och vinna SM-guld.

Kritik mot Stina

Men den här säsongen har hon inte ens varit i närheten av topplaceringarna på världscupen. Svenskan har varit uttagen till samtliga världscuphelger men bara mäktat med en 33:e plats som bästa placering hittills under säsongen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221113 Stina Nilsson under skidskyttepremiären i sprint för damer den 13 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0034

Under helgen har norska experter fått nog av Nilsson på världscupen och riktat stark kritik mot 29-åringen, som en gång i tiden var en av världens bästa längdskidåkare.
– Hon borde inte ha fått chansen här (i Pokljuka). Hon har åkt fullständigt bedrövligt och jag förstår inte varför hon kör världscupen, sa NRK-experten Ola Lunde i sin hårda kritik.
– Hon har fått nog med chanser nu, men svenska laget tror uppenbarligen på henne.

LÄS MER: Stenhårda kritiken mot Stina Nilsson i Norge – experterna har nu fått nog: ”Jag måste säga att…”

Ekholms svar

Även NRK-kollegan Harri Luchsinger stämmer in i kritiken mot Stina Nilsson efter att hon slutat på en 64:e plats i senaste sprintloppet. Han vill också se svenskan bli petad från världscupen.
– Hon har helt klart inte nivån i sig, hon borde flyttas ned till IBU-cupen för att få tävla och bygga lite självförtroende, säger han i sin utläggning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Helena Ekholm, skidskytte
211202 Helena Ekholm of Swedish broadcaster SVT pose for a photo during the IBU Biathlon World Cup on December 2, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0260

Efter hårda orden går SVT-experten och förre världsåkaren Helena Ekholm till motattack och slår tillbaka mot kritiken från Norge.
– Jag tycker att det är taskigt att säga så. Stina är på världscupen för att hon har förtjänat sin plats. Det är inte så att det är massa åkare hemma i Sverige som får stå tillbaka för att hon får chansen, säger Ekholm till SportExpressen.
– Men sedan kanske det vore bra Stina att köra IBU-cupen någon vecka för att få tävla lite mer. Under världscupen i Pokljuka blev det bara ett lopp för hennes del, och hon behöver få tävla mer. 

Vad är din ärliga åsikt om Stina Nilsson? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Allvarliga orden i Norge för Frida Karlsson – efter den otäcka kollapsen: ”Visar att hon inte är nära Johaug”