Därför saknas Johanna Skottheim helt – berättar sanningen efter tårarna i helgen: ”Hon behöver…”

Johanna Skottheim tvingades bryta senaste loppet med tårar.
Till nya världscuphelgen saknas 28-åringen helt i den blågula landslagstruppen.
Nu kommer förklaringen till svenskans frånvaro.

När skidskyttelandslaget meddelade den nya truppen till världscuptävlingarna i Ruhpolding så var den stora nyheten att Stina Nilsson petas för första gången den här säsongen. Men även ett namn saknades helst i trupputtagningen.

Skottheims tårar

Nämligen Johanna Skottheim som hade en tuff helg i Pokljuka senast. 28-åringen fick inte alls till det under jaktstarten och bommade fem gånger under de två första skjutningarna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Johanna Skottheim, skidskytte
221130 Johanna Skottheim of Sweden competes in women’s biathlon 15 km individual during the IBU World Cup on November 30, 2022 in KONTIOLAHTI. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0039

Vilket ledde till att landsmaninnan Elvira Öberg varvade henne och Skottheim tvingades bryta loppet. Efter jaktstarten var svenskan i tårar och vägrade uttala sig om vad som hänt.
– Hon kände att hon var på vippen till att bli sjuk. Och det är klart hon är ledsen, hon har haft stolpe ut i år. Det hjälper inte att säga att hon ska vara nöjd med detta. Man måste tillåta henne att vara besviken, sa lagkamraten Mona Brorsson i ett uttalande till tidningen Expressen.

LÄS MER: Stina Nilssons första ord efter tuffa petningen i världscupen – svenskan bjuder på oväntat skämt

”Johanna har…”

Skottheims namn fanns sedan inte med i varken truppen till världscupen eller truppen till IBU-cupen som offentligjordes under tisdagen. Nu kommer förklaringen till svenskans oväntade frånvaro.
– Johanna har åkt hem till Sverige nu. Hon behöver träna och hitta rätt känsla igen. Vi räknar med att hon är tillbaka och tävlar till EM i Lenzerheide i slutet av januari, säger landslagets huvudtränare Johannes Lukas i ett officiellt pressmeddelande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Johanna Skottheim, skidskytte
221026 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Sveriges Johanna Skottheim posera för ett porträtt den 26 oktober 2022 i Idre. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Skidskytte-EM i Lenzerheide startar 25 januari och pågår till den 29 januari. Johanna Skottheim har hittills under karriären tagit en individuell pallplats på världscupen och tre pallplatser i stafett, men hon har ännu inte vunnit en mästerskapsmedalj än.

Vad tycker du om Johanna Skottheims säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Marcus Hellners öppenhjärtiga ord efter att ha sett Frida Karlsson kollapsa: ”Jag tänkte direkt att…”