Chockbeskedet: Svenska stortalangen Tilda Johansson bryter med landslaget – avslöjar varför: ”Jag trivs inte”

Skidskyttetalangen Tilda Johansson bryter med det svenska landslaget.
– Jag hoppas att landslaget och förbundet ska kunna ta det på rätt sätt, jag vill inte skapa något drama, säger hon till Aftonbladet.

Tilda Johansson har kämpat med både välmåendet och motivationen den gångna säsongen. I början av året tog 24-åringen, som vann IBU-cupen (nivån närmast under världscupen) förra säsongen, en paus från skidskyttet.

Nu säger hon att hon vill satsa vidare på karriären, men med eget träningsupplägg i Örnsköldsvik och Sollefteå. Att vara bunden till A-landslaget, som har sin bas i Östersund, lockar inte.
– Det handlar inte om att det är något fel på A-laget eller förbundet, jag har fått väldigt fin stöttning och de väl tack vare dem som jag tog mig dit jag tog mig och fått de resultaten som jag gjorde, säger Johansson till Aftonbladet.

Artikeln fortsätter nedanför.

Hon trivs dock inte i Östersund, säger hon.
– Jag trivs inte med att varje dag behöva jämför mig i en grupp. Jag måste få göra det jag tror på och det har inte alltid varit den planen som är i landslaget.

Nästa säsong kan det bli tävlingar igen – det långsiktiga målet är OS 2026 – och parallellt tänker hon jobba som tränare på skidskyttegymnasiet i Sollefteå.
– Jag trivs väldigt bra med det och får mycket energi. Jag har pratat med min arbetsplats, och känner jag under vintern att jag vill tävla så tror jag att vi löser det.

Vad tycker du om det här beskedet? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Ebba Anderssons oväntade ilska mot Frida Karlsson – avslöjar hårda orden mitt under tävling: ”Jag måste vara ärlig…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev