Mardrömsbeskedet för Frida Karlsson – reagerar starkt efter ryktet i Norge: ”Det är inget jag vill”

Frida Karlssons tränare är eftertraktad.
Ett nytt rykte i Norge får henne att reagera starkt.
– Det är inget jag vill, säger hon.

Bortsett från Kristine Stavås Skistads framgångar i sprint så har det varit en dålig vinter för Norges skiddamer. Efter Therese Johaugs avsked från sporten har Norge haft svårt att hänga med Sverige och de andra nationerna, och under vinterns världscuptävlingar nådde man flera bottennoteringar.

Ryktet i Norge

Förra veckan kom dessutom beskedet att Norges damtränare Stig Rune Kveen slutar, och nu inleder Norge en jakt på att hitta en ersättare. Och det är där Frida Karlsson kommer in i bilden. Hon har en personlig tränare som heter Per Nilsson, som även är landslagstränare för det tyska landslaget, och under åren har Karlsson lyft Per Nilsson som en absolut nyckel bakom hennes framgång.

Petter Skinstad, expert på norska TV2, lyfter nu fram Per Nilsson som ett av två namn som hade varit perfekt att ersätta Kveen. Den andra? Linn Svahns personliga tränare Ola Ravald. Frida Karlsson medger direkt att hon är lite orolig.

– Ja, det hade känts konstigt. Jag måste nog hålla hårt i Per – det är många som sliter i honom numera, säger Karlsson till Expressen.

“Det är inget jag vill”

Frida Karlsson har den senaste säsongen delat Per Nilsson med det tyska landslaget, vilket även lett till att hon gjort en del träningar med det landslaget. Hon är dock inte sugen på ett liknande upplägg med Norge.

– Att dela honom med Tyskland är okej, men att dela honom med Norge… nej, det är nog inget jag vill. Det skulle vara nåt annat, säger Frida Karlsson.

Frida Karlsson, skidor
240320 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF efter damernas 20 km fristil under dag 1 av SM-veckan den 20 mars 2024 i Boden. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0505

Per Nilsson säger dock till Expressen att han nyligen har förlängt sitt avtal med Tyskland, vilket gör att en flytt till Norge blir svårlöst. Inte heller Ola Ravald, som gjort ett succéarbete med Linn Svahn, känns intresserad. 

– Jag trivs väldigt bra med hur jag har det just nu. Med mitt jobb, med mitt arbete med Linn och med skidskyttelandslaget, säger han. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev