Charlotte Kallas vackra stöd till kritiserade Calle Halfvarsson: ”Det är det viktiga”

Calle Halfvarsson har fått rejäl kritik senaste månaderna.
Nu går Charlotte Kalla ut och stöttar sin lagkamrat.
– Vi gjorde alla vårt bästa, säger hon till SportExpressen.

Under världscupavslutningen i Falun hade Calle Halfvarsson chansen att säkra Sveriges 30:e pallplats under säsongen. Det hade gett de svenska skidåkarna en rejäl bonus på upp mot 100 000 kronor för varje landslagsåkare.

”Det är mitt fel”

Halfvarsson lyckades med en pallplats på 15 kilometer masstart för att ta Sverige till 29 pallplatser den här säsongen. Men när den 30:e hägrade och hoppet var stort inför herrarnas jaktstart.

Då blev det bara en sjundeplats för en besviken Halfvarsson och de 100 000 kronorna försvann. Istället blev det ”bara” 75 000 kronor i bonus för landslagsåkarna.
– Jag vet att de andra i laget höll tummarna för mig, det är mitt fel alltihop, sa han efter loppet.
– Jag tar på mig det.

”Nu räckte det inte”

Halfvarsson har varit rejält kritiserad och ifrågasatt ända sedan vinter-OS men nu kliver skiddrottningen Charlotte Kalla ut och försvarar sin lagkamrat. Hon vill inte att han ska hängas ut som syndabock.
– Vi var ju många som hade chans ifall vi hade klivit upp på pallen hade det genererat mera bonus. Vi gjorde alla vårt bästa, nu räckte det inte riktigt hela vägen fram, säger Kalla enligt SportExpressen.
– Prestationerna är det viktiga, att jag kan känna att jag har gett det jag haft i kroppen för dagen, det är det absolut mest tillfredsställande och sen kommer resultaten därefter.

Dela artikeln för att hylla Charlotte Kallas fina gest!

LÄS MER: Emil Jönsson avslöjar nu sanningen bakom de helmärkliga bilderna i avskedsloppet

Anna Haag avslöjar bästa minnet från karriären – löpturen med Charlotte Kalla som urartade