Anna Haag avslöjar bästa minnet från karriären – löpturen med Charlotte Kalla som urartade

Anna Haags skidkarriär är över.
Då får svenskan utse karriärens allra bästa minne.
– Jag och Charlotte (Kalla) skulle springa en kort tur i bergen…, berättar hon för SVT.

I helgen tog Anna Haags skidkarriär slut när hon gjorde sitt allra sista lopp i landslagströjan under världscupavslutningen i Falun. Känslorna har varit många och starka sedan dess.
– Det har varit ett makalöst stöd från allt och alla. Vi har väldigt svårt att ta in det och det kommer jag nog att ha under lång tid. Jag ska försöka att bara njuta, sa skidpensionären Haag till Sportbladet efter loppet.

Löpturen med Kalla urartade

I morse gästade hon och sambon Emil Jönsson SVT:s ”Morgonstudion” för att berätta hur det är att lämna en lång skidkarriär bakom sig. Då fick Haag välja ut sitt allra bästa minnen från hela karriären.

Istället för att välja någon av alla hennes medaljer blev det istället en oförglömlig löprunda med bästa vännen Charlotte Kalla. Det var under ett träningsläger i österrikiska Ramsau 2010.
– Jag är väldigt duktig på att övertyga om att jag hittar och att jag kan. Jag och Charlotte skulle springa en kort tur i bergen, men det slutade med att vi var ute i fem timmar, säger Haag i Morgonstudion.

”Fjällräddningen var ute…”

Haag och Kalla sprang helt vilse i bara shorts och när mörket föll började paniken komma.
– Vi var uppe på över 2 000 meters höjd där det var snö. Fjällräddningen var ute på något annat uppdrag så de kunde inte åka ut efter oss, men jag vet att Tove Fredriksson och Björn Lind åkte upp för någon skogsbyväg för att försöka hitta oss. Men i och med att jag tog ansvar i den här situationen så hittade vi hem till slut, säger Haag med ett härligt skratt.

Dela artikeln om du kommer att sakna Anna Haag i skidspåren!

LÄS MER: Anna Haag och Emil Jönsson kan nu få ärofyllt jobb efter karriärerna

Emil Jönsson avslöjar nu sanningen bakom de helmärkliga bilderna i avskedsloppet