Anna Haag och Emil Jönsson kan nu få ärofyllt jobb efter karriärerna: ”Det kommer diskuteras”

Anna Haag och Emil Jönsson lägger ned skidkarriärerna efter säsongen.
Och kan nu få ärofyllda jobb inom skidsporten.
Som tv-experter i SVT:s ”Vinterstudion”!

Det var mitt under världscupavslutningen i Falun som två bomber briserade. Skidparet Anna Haag och Emil Jönsson lägger ned sina karriärer.

Därmed blir nästa veckas SM-vecka i Skellefteå deras sista skidlopp i karriären. Sedan kommer den stora frågan: Vad ska ni göra nu?

Båda aktuella för SVT-jobb

Båda två är nu aktuella för riktiga ärofyllda jobb inom svensk skidsport – nämligen som tv-experter i SVT:s älskade ”Vinterstudion”. SVT-programmet är kända för att plocka in tidigare landslagsåkare som bland annat Per Elofsson, Magdalena Forsberg och Anja Pärson.
– Vi har så klart noterat att de har slutat. När vi avslutar säsongen nästa helg så kommer vi att ta en liten paus, sen planerar vi nästa säsong och ser över all bemanning på alla håll, säger Erika Christensson, projektledare för ”Vinterstudion”, till SportExpressen.

”Det vore ju konstigt annars”

Vinterstudion har kontrakt över nästa säsong med experterna Mathias Fredriksson, Anders Blomquist och Johanna Ojala men Haag och Jönsson är med i diskussionen om att få kliva in i studion.
– Ja, de kommer att diskuteras. Det vore ju konstigt annars. Det är två personer som varit i landslaget extremt länge, har fina resultat och dessutom är två härliga och duktiga personer. Som sagt, det vore konstigt om vi inte pratade om det, erkänner SVT-projektledaren Christensson för SportExpressen.
– Finns det andra intressen så kollar vi på det.

Nästa säsongs stora höjdpunkt blir VM i Seefeld. Samtidigt som skidlandslaget rycker i SVT-experten Ojala. Det skulle ju öppna upp för Haag/Jönsson.

Dela artikeln om du vill se Haag och Jönsson i Vinterstudion!

LÄS MER: Folkkära Johanna Ojala kan lämna SVT – för nytt prestigefullt jobb

Charlotte Kallas fina gest – skänker alla prispengar till Bris: ”Bidra till ett bättre samhälle för barn”