Folkkära Johanna Ojala kan lämna SVT – för nytt prestigefullt jobb: ”Intressant”

Vinterstudions folkkära expert Johanna Ojala kan nu lämna SVT.
För en tränarroll i svenska skidlandslaget.
– Vi är medvetna om att Johanna är väldigt attraktiv som tränare, säger Erika Christensson, projektledare för ”Vinterstudion”, till SportExpressen.

Världscupsäsongen är över för svenska skidlandslaget och redan nu börjar planeringen för nästa säsong. Samtliga tränarkontrakt inom landslaget går ut efter säsongen och det har öppnat upp för en hel del förändringar i ledarstaben.

Skidlandslaget intresserade

Ett av de allra hetaste namnen på väg in är SVT-experten Johanna Ojala. I ”Vinterstudion” har Ojala vuxit ut till en riktig folkkär tv-expert hemma i svenska folkets soffor. Nu kan hon ta steget från tv-rutan till skidlandslaget.
– Det är intressant namn. Och det är inget snack om att det skulle vara väldigt positivt att få in en kvinna, säger längdchefen Johan Sares till SportExpressen.

”Klart man skulle lyssna”

Just nu finns bara en kvinnlig tränare av sammanlagt åtta i skidlandslaget. Vid sidan av Ojala nämns även Annika Zell, personlig coach för Anna Dyvik, som en tänkbar ny landslagstränare.
– Om jag får en förfrågan skulle det vara intressant. Då ska jag tänka över det både en och två gånger, sa Ojala till SportExpressen i torsdags om intresset.
– Skulle frågan komma så är det otroligt spännande och attraktivt. Det är klart att man skulle lyssna då, sa Zell till kvällstidningen i fredags.

SVT öppnar för att släppa

Ojala har kontrakt med SVT som expert i Vinterstudion även för nästa säsong men öppnar för att Ojala ändå kan komma att lämna tv-avtalet för en tränarroll i svenska skidlandslaget.
– Vi är medvetna om att hon är en väldigt attraktiv person även som tränare och det är jättekul att det finns intresse för henne. Det stärker henne som expert hos oss också, att hon har sån otrolig bas i den miljön fortfarande, säger Erika Christenssson, projektledare för Vinterstudion, till SportExpressen.

Dela artikeln om du vill se Johanna Ojala i skidlandslaget!

LÄS MER: Charlotte Kallas tårar efter beskedet: ”Pushade varandra”

Så mycket pengar har Kalla och Nilsson tjänat i år – men ändå utklassade av norskarna