Så mycket pengar har Kalla och Nilsson tjänat i år – men ändå utklassade av norskarna

Charlotte Kalla är i år igen den svensk som tjänat mest i prispengar.
Tätt följd av lagkamraten Stina Nilsson.
Men både blir totalt utklassade av norska supertalangen Johannes Hösflot Kläbo, enligt norska VG.

I helgen gick längdskidsäsongen i mål med världscupavslutningen i Falun. Det enda som nu återstår är SM-veckan för de svenska åkarna.

Därför är det dags att summera säsongen och kika på hur prispengarna fördelats ut. Som vanligt är det skiddrottningen Charlotte Kalla som toppar pengalistan i Sverige.

Så mycket tjänade Kalla och Nilsson

Kalla har dragit in hela 560 000 kronor i rena prispengar från världscupen denna säsong, OS exkluderat, rapporterar norska tidningen VG. Tvåa på svensklistan är vår andra OS-guldhjälte Stina Nilsson som tjänat 460 000 kronor i prispengar under säsongen i världscupen.

Men svenskarna ligger i lä när det kommer till norskarnas prispengar. På damsidan har Ingvild Flugstad Östberg dragit in 900 000 kronor och Heidi Weng hela 1,1 miljoner kronor.

Så mycket tjänade Kläbo

Bäst av alla är – inte helt oväntat – supertalangen Johannes Hösflot Kläbo som efter sin fullständiga dominans den här säsongen tjänat in otroliga 1,3 miljoner kronor. 21-åringen vann världscupen i överlägsen stil både i längd och sprint. Dessutom blev det tre OS-guld på det också.

Det blev till slut tio individuella segrar i världscupen och därför gav det över miljonen i prispengar från Fis. Den herråkare som är närmast Kläbo i penninglistan är Dario Cologna på 95 000 kronor.

Dela artikeln för att hylla våra OS-guldhjältar Charlotte Kalla och Stina Nilsson!

LÄS MER: Charlotte Kallas tårar efter beskedet: ”Pushade varandra”

Marcus Hellners karriär kan vara över: ”Man blir jävligt förbannad”