Emil Jönsson avslöjar nu sanningen bakom de helmärkliga bilderna i avskedsloppet

Två enorma skidkarriär är över.
I helgen tackade Emil Jönsson och Anna Haag för sig i Falun.
Men nu förklarar Jönsson vad som egentligen hände under det märkliga avskedsloppet.

När Anna Haag överraskades med en mindre ”möhippa” i målgången efter sitt sista världscuplopp i helgen så blev det desto märkligare scener för sambon Emil Jönsson.

”Sist i mitt sista lopp”

För svensken verkade inte ens vilja ta sig i mål. Mitt på upploppet i Falun stannade Jönsson till och vägrade köra över mållinjen.
– Ja, det gick inte speciellt snabbt där. Det är nog första gången i mitt liv som jag gått in med inställningen att inte göra mitt yttersta i en tävling, säger han till SportExpressen.
– Jag stannade också för att släppa fram killen som var bakom mig. Jag tänkte att jag lika gärna kunde komma sist i mitt sista lopp, men det var ju tydligen fler åkare bakom honom…

”Det var ett krig”

Nu är skidkarriären över och det allra sista loppet i landslagströja är kört. Det var otroliga känslor som svallade hos Emil Jönsson under avslutningshelgen.
– Ja, det var ett krig mellan alla känslor. Mer känslosamt än vad jag hade föreställt mig. Jag är så tacksam över alla fina ord från ledare, lagkamrater och alla andra som har hört av sig via telefonen. Det var en del att gå igenom när jag la mig i sängen. Samtidigt var det så klart ett vemod. Att ta farväl av alla som man varit så nära i så många år. Det var tårar under hela dagen. Innan loppet, under loppet och efteråt, säger skidveteranen till SportExpressen.

Nu får vi se vad som händer här näst för pensionerade skidparet Emil Jönsson och Anna Haag. Ett mycket lockande jobberbjudande kan komma från Vinterstudion, läs mer om det här.

Dela artikeln om du kommer att sakna Emil Jönsson i skidspåren!

LÄS MER: Charlotte Kallas fina gest – skänker ALLA prispengar till Bris

Anna Haag och Emil Jönsson kan nu få ärofyllt jobb efter karriärerna: ”Det kommer diskuteras”