Charlotte Kallas känslostorm – efter nya mötet med Johaug: ”Blev nästan rädd för mig själv”

.

Charlotte Kalla har spenderat flera dagar på Rhodos tillsammans med bland andra Therese Johaug.
Det för att spela in det nya tv-programmet ”Landskampen”.
Nu berättar hon om känslorna som har flödat under inspelningen.

Charlotte Kallas säsong gick från kaosartad till stor succé. Efter en tuff vinter med många tunga resultat avslutade hon på bästa sätt.

Bragdartad VM-insats

Inför skid-VM i Seefeld fanns inte formen där. Men väl på mästerskapet skulle hon, som vanligt, visa upp sig från sin bästa sida.

Foto: Bildbyrån

Det var i lagstafetten Charlotte Kalla skulle tysta alla tvivlare.

Charlotte Kalla tävlar i ”Landskampen”

På tredjesträckan stod hon för en bragdartad insats och satte Sverige i ett 18 sekunders försprång före Norge. Det slutade med guld efter att Stina Nilsson spurtat ner Therese Johaug.

Efter säsongsavslutningen i Gällivare tog Kalla semester, men den inleddes något annorlunda än tidigare.

Tillsammans med mängder av världsstjärnor packade Kalla väskorna för att resa till Rhodos och inspelningen av TV2-produktionen ”Landskampen”

I tävlingen, Sverige mot Norge, deltar förutom Kalla stjärnor så som Therese Johaug, Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson, Calle Halfvarsson, Petter Northug och Emil Iversen.

”Blev nästan rädd för mig själv”

TV-programmet sändes i svensk TV redan 2011. Då var bland andra Magdalena Forsberg och Thomas Wassberg med.

Deltagarna tävlar i diverse tävlingar både på stranden och i vattnet. Och för Charlotte Kalla var det, som vanligt, svårt att inte låta bli att tävla på allvar.

I en intervju med SportExpressen berättar hon att det var ”blodigt allvar”, trots den trevliga stämningen mellan de normalt hårt kämpande konkurrenterna i skidspåren.
– Men det var egentligen först i går… då blev jag nästan rädd för mig själv, när jag märkte hur mycket det här betyder för mig, säger Kalla till SportExpressen och fortsätter:
– Det var femte tävlingsdagen och det har varit jämna fajter. Då kände jag att det är inte så många tävlingsdagar kvar och det börjar närma sig finalen. Alltså… Hanna, ”Sebbe” och Calle fick verkligen se en sur Charlotte, så svart som det kan bli i ögonen. ”Tyst! Prata inte med mig”, sa jag. Jag var så besviken på min insats. Det överraskade mig.

Foto: Bildbyrån

För bara någon vecka sedan bekräftade Charlotte Kalla att hon kör världscupen även nästa säsong.

Glädjebeskedet: Tävlar nästa säsong

VM i Oberstdorf 2021 är fortfarande långt bort och det är oklart huruvida skiddrottningen med tre OS- och VM-guld på meritlistan. kommer ställa upp.

Under inspelningsdagarna på den grekiska semesterön har skidstjärnorna fått möjligheten att spendera tid med varandra på något andra villkor än under vintersäsongen.

För Kalla har det varit en rolig och inspirerande upplevelse.
– Det är en väldigt avslappnad stämning och många bjuder på sig själva. Det är verkligen ett härligt gäng, säger hon till SportExpressen.

Dela artikeln för att hylla Charlotte Kalla!

   

LÄS MER: Finska attacken mot norska skidstjärnan – efter astmautspelet: ”Det är en lögn”

Petter Northug gör comeback – mot ärkerivalen Calle Halfvarsson

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);