Charlotte Kallas helvändning – efter utmaningen från Marit Björgen: ”Jag ändrade mig!”

Charlotte Kalla hade avslutat skidsäsongen.
Men nu gör hon snabb comeback – på grund av Marit Björgen.
Svenskan tar chansen att slå norskan för allra sista gången någonsin.

I förra veckan kom det överraskande beskedet att norska skiddrottningen Marit Björgen lägger ned sin fantastiska karriär. 38-åringen är tidernas mest framgångsrika skidåkare och den allra bästa vinterolympier någonsin.

”Jag kommer sakna henne”

Nu lämnar hon ett stort tomrum efter sig.
– Marit är en idol, förebild, inspirationskälla. Marit som skidåkare har betytt mycket för mig men ännu mer hennes egenskaper vid sidan av idrotten. Klok, omhändertagande, generös, positiv. Jag kommer att sakna Marit, sa Charlotte Kalla efter beskedet.

Men efter Björgens farväl gör Kalla en helvändning – bara för att slå norskan en allra sista gång. Svenskan hade avslutat säsongen men när Björgen nu bestämt sig för sin absolut sista tävling.

”Då ändrade jag mig!”

Då gör Kalla blixtcomeback igen.
”Hade ju egentligen avslutat säsongen men när jag fick frågan att tävla mot Marit Björgen nu på onsdag i Trondheim Ski Show så ändrade jag mig!”, skriver 30-åringen på Instagram.

Trondheim Ski Show är en ny skidtävling i Norge som går ut på att åkarna åker ut en efter en fram till bara en återstår som vinnare. Vid sidan av den episka slutduellen mellan Björgen och Kalla så kommer även stornamn som Petter Northug och Alexander Bolshunov att ställa upp i tävlingen.

Dela artikeln för att stötta Charlotte Kalla i årets sista lopp!

LÄS MER: Norska skidprofilens tvärvändning: Lägger ned karriären – bara 27 år gammal

Charlotte Kallas omtalade beslut – inför nya skidsäsongen: ”Det har ju ändå fungerat bra”