Norska skidprofilens tvärvändning: Lägger ned karriären – bara 27 år gammal

Efter OS-petningen i Pyeongchang tänkte hon satsa stenhårt mot OS 2022.
Men nu kommer tvärvändningen från norskan Martine Ek Hagen.
Skidåkaren lägger ned karriären – bara 27 år gammal.

Det blev en ganska märklig start på 2018 för norska skidåkaren Martine Ek Hagen. När hennes lagkamrater Marit Björgen och Heidi Weng m.fl. representerade Norge i skidspåren under OS 2018 i Pyeongchang så klev Ek Hagen in i ”Farmen”.

”Farmen” istället för OS

Norskan behövde en omställning efter tunga OS-petningen och klev därför in i den norska versionen av ”Farmen”. Hon slutade på en tredjeplats och hittade tillbaka till glädjen igen.
– Jag var inne i en negativ bubbla när jag kom till Farmen och behövde ett break. Det här blev verkligen en positiv upplevelse och nu känner jag mig mer motiverad än på länge, säger hon till norska TV2 efter programmets slut.
– Jag älskar verkligen att åka skidor och det ska jag fortsätta med.

”Det ger mig inte mer”

Ek Hagen satte upp en tydlig plan för att storsatsa mot OS 2022 i Peking. Men nu kommer tvärvändningen.

Norska åkaren har bestämt sig för att lägga ned skidkarriären – endast 27 år gammal.
– I påskas kände jag att jag inte har motivationen att lägga ner den träning som krävs. Känslan av att gå i mål på Holmenkollens tremil tidigare i vintras ger mig inte mer än en skidtur på fjället, säger hon i en intervju med tidningen Dagbladet.

”Det kommer jag sakna”

Senaste två säsongerna har förstörts av skador och sjukdomar och hon hittar inte motivationen till att utmana världseliten igen.
– Det är tråkigt att jag aldrig mer kommer att känna känslan av att vara i toppform. Det kommer jag att sakna, säger Martine Ek Hagen till Dagbladet.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Norske skidlegendaren lägger ned karriären och avslöjar hemliga sjukdomen

Anna Holmlunds nya utmaning – ställer upp i tuffa loppet: ”Det är bara att köra!”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);