Charlotte Kallas helt ärliga ord – bryter tystnaden efter Frida Karlssons avhopp i landslaget: "Är säker på att…"

Charlotte Kallas helt ärliga ord – bryter tystnaden efter Frida Karlssons avhopp i landslaget: ”Är säker på att…”

Flera åkare har valt att lämna landslaget.
Nu berättar ikonen Charlotte Kalla om känslorna efter alla avhopp.
– Jag är övertygad om att den här trion kommer representera Sverige, säger hon.

Det slog ned som en bomb i skidvärlden. Först meddelade sprintspecialisten Linn Svahn att hon lämnar landslaget, och kommer att träna på egen hand kommande säsong.

Duon gör som Svahn

Och en olycka kommer sällan ensam. Kort efter kom duon Frida Karlsson och Maja Dahlqvist med beskedet att de också lämnar Sveriges längdlandslag. I stället kommer de att träna med sitt egna team på hemmaplan.

Charlotte Kalla, skidor
200214 Charlotte Kalla of Sweden is being interviewed during a press meeting ahead of the Ski Tour 2020 on February 14, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_506

De flera avhoppen är en tung smäll för det svenska landslaget, där tre av de mest framträdande åkarna inte kommer att finnas med inom träningsverksamheten. Charlotte Kalla, som la av efter säsongen, blev chockad när hon fick höra om beslutet.

– Jag blev överraskad. Samtidigt är jag säker på att de kommer tillbaka starkare till säsongen, oavsett om de är med i landslaget eller utanför. De som är kvar i landslagsgruppen kommer de andra nationerna också få se upp med i vinter, säger hon till Expressen.

Inte haft någon kontakt alls

Charlotte Kalla har en gång i tiden också valt att hoppa av landslaget. Hon lämnade 2016 för att testa ett nytt upplägg, men visste hela tiden att hon skulle återvända kort senare.

– Jag visste att det bara var en paus fram tills att jag skulle representera landslaget igen. Det var bara några månader det handlade om, säger hon.

211229 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after the women’s 10 km individual during Tour de Ski on December 29, 2021 in Lenzerheide. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Den svenska skidikonen berättar att hon inte haft någon kontakt med trion efter deras stora beslut. Men hon är säker på att de kommer leverera i skidspåren nästa vinter.

– Jag är övertygad om att den här trion kommer att representera Sveriges färger i vinter och prestera så bra det bara går, säger Kalla.

LÄS MER: Sarah Sjöströms stora glädjebesked – helt nya planen har blivit succé: ”Det är väldigt skönt”