Sarah Sjöströms stora glädjebesked – helt nya planen har blivit succé: "Det är väldigt skönt"

Sarah Sjöströms stora glädjebesked – helt nya planen har blivit succé: ”Det är väldigt skönt”

På onsdagen simmar hon sitt första lopp under VM.
Uppladdningen inför mästerskap har varit olik alla tidigare.
– Jag har aldrig känt mig så här fräsch, säger Sarah Sjöström.

Det är ingen annan som tagit fler VM-medaljer än Sarah Sjöström. Hela 16 stycken individuella har det blivit genom karriären, och svenskan toppar listan på damsidan.

Helt nya planen

Det är ingen tvekan om att 28-åringen är en av Sveriges främsta idrottare. Det finns nästan inget lopp där Sjöström inte är favorit att hamna på pallen, och det är en förväntan hon alltid lever upp till.

Sarah Sjöström, OS
210801 Sarah Sjöström of Sweden poses with her silver medal after women’s 50 meter freestyle swimming final during day 9 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 1, 2021 in Tokyo. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0180

Förra helgen inleddes långebane-VM i Budapest. Svenskan har däremot inte simmat ett enda lopp än, och kommer att göra sitt första under onsdagen. Tidigare har hon alltid varit med vid mästerskapets start – men inför i år har hon valt att simma i färre grenar.

– Jag är väldigt nöjd med det här upplägget jag har. Det ska bli spännande att se hur man kan simma på 100 frisim nu när man kommer in fräsch i mästerskapet. Jag har sällan simmat 100 frisim på mästerskap när man är utvilad. Nu har jag verkligen ett helt annat ingångsläge, säger Sjöström till SVT Sport.

”Aldrig varit så här fräsch”

Sarah Sjöström berättar att det nya upplägget varit en succé, och att hon aldrig känt sig i så bra form tidigare.

– Jag har aldrig någonsin varit så här fräsch vid den här tidpunkten på ett mästerskap tidigare. Det är väldigt skönt. Jag brukar annars vara ganska trött vid det här laget, säger hon.

211221 Sarah Sjöström of Sweden celebrates after women’s 50m freestyle swimming final during day 6 of the 2021 FINA Short Course Swimming World Championships on December 21, 2021 in Abu Dhabi Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Hon fortsätter:

– Förberedelserna har gått enligt plan. Det är bara att fortsätta som jag gör nu så får vi se vad tiderna visar. Kollar man på vad jag gjorde tidigare under sommaren så var tiderna ganska bra. Förhoppningen är att jag ska kunna förbättra tiderna ytterligare nu under VM så klart.

LÄS MER: Stjärnan ”Mondo” Duplantis vackra gest – ställer upp för moderklubben i SM: ”Han ville göra det här”