Charlotte Kallas chock efter Jonna Sundlings ”förbjudna” gest mot rivalen – förstår ingenting: ”Jag blir irriterad”

Jonna Sundling gjorde det förbjudna mot Jessie Diggins.
Det får skidikonen Charlotte Kalla att tappa hakan helt.
– Jag blir irriterad, erkänner nu Sundling i ”Vinterpasset”.

Skidhelgen bjöd på den stora revanschen för Jonna Sundling. Efter att ha fått säsongen hämmad på grund av sjukdom kunde hon verkligen visa sin fulla talang i skidspåren igen.

Sundlings gest

Under världscuptävlingen i Minneapolis vann svenskan först sprinten och sedan även 10 km, vilket var Jonnas allra första världscupseger i ett distanslopp. Men efter bragdinsatsen så råkade hon göra det förbjudna efter målgången.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
240105 Jonna Sundling at a press event with Sweden during Tour de Ski on January 5, 2024 in Cavalese. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0829

Sundling gick nämligen fram till amerikanska rivalen Jessie Diggins och bröt mot en oskriven regel i skidvärlden. Ingen får nämligen röra Diggins när hon ligger och hämtar andan efter ett lopp.

Kalla i chock

Vilket var precis vad svenskan gjorde när hon hjälpte henne av med skidorna.
– Det var tydligen en oskriven regel som ingen visste om. Ingen verkar ha vetat det, säger Sundling i podcasten ”Vinterpasset”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
231107 Charlotte Kalla under en fotografering den 7 november 2023 i Sundsvall. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0489

Diggins har tidigare skrivit i ett uppmärksammat blogginlägg från 2018 att ingen får röra henne under de första 30 sekunderna efter ett lopp. Men inte ens Charlotte Kalla, som mött amerikanskan många gånger, visste om det här och blir chockad över det som hände.
– Jag visste inte heller om det! utbrister legendaren i podden.

LÄS MER: Norske expertens oväntade ord om Frida Karlsson – pekar ut svenskan efter jättekrisen i Norge: ”Titta på henne!”

Jonna Sundling erkänner även att det var många i svenska skidlandslaget som inte hade någon aning om det här.
– Jag visste inte heller om den. Jag blev typ lite irriterad; varför fick jag den frågan ens? säger hon i podden och hon kan förstår Diggins önskemål.
– Så känner jag också egentligen när man inte kan röra sig och är helt slut. Hon hade tydligen skrivit det någonstans. Jag har inte varit med så mycket på distanslopp… Det var väl ingen annan som visste heller? Jag tänkte att jag skulle säga grattis, för det är väl schysst? Jag hade också tyckt att det var snällt att ta av mig skidorna.

Vad tycker du om Jonna Sundlings agerande? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev