Charlotte Kalla avslöjar nu det absolut bästa med att lägga skidorna på hyllan – pekar ut avgörande detalj

Charlotte Kalla avslöjar nu det absolut bästa med att lägga skidorna på hyllan – pekar ut avgörande detalj

Charlotte Kalla är en av svensk skidsports allra största.
Men numera är 35-åringen pensionär inom idrottsvärlden.
Och skidlegendaren verkar njuta till fulla av oss sin nya tillvaro.

Hon tillhörde världseliten i hela 16 år och mäktade med otroliga 3 OS-guld, 3 VM-guld, 22 mästerskapsmedaljer och 37 SM-guld. Charlotte Kalla är sannerligen en av våra allra främsta skidåkare någonsin och en riktig blågul idrottshjälte.

Kallas nya liv

Men förra våren tog den framgångsrika karriären slut och Kalla placerade skidor tillsammans med pjäxor på den berömda hyllan. Under hösten väntade en helt ny vardag för 35-åringen som har börjat plugga på Mittuniversitetet i Sundsvall och är högaktuell med tv-programmet ”Let’s Dance”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
150309 Charlotte Kalla med sina medaljer hon vann under VM i Falun efter att hon hyllats på Stora Torget den 9 mars 2015 i Sundsvall. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / 74085

Hon har heller inte släppt skidåkningen helt och hållet utan har gått in i en mentor roll. Men Kalla njuter av sina nya tillvaro och den nyvunna friheten efter en lång och påfrestande elitkarriär.
– När jag var aktiv hände det att jag tvingades avstå både dop och solsemestrar. Alla fick anpassa sig efter mig. Det är skönt att slippa tänka på om det jag gör är bra eller dåligt för skidåkningen, säger Charlotte i en intervju med tidningen Allas.

LÄS MER: Charlotte Kalla avslöjar stora drömmen efter karriären – med helt okända pojkvännen: ”Det stämmer att…”

Saknar inte det

Kalla erkänner sedan med brutalt ärliga ord vad hon verkligen inte kommer att sakna från skidkarriären.
– Att gå ut och träna när regnet öser ner. Nu väljer jag när och var jag tränar. I dag tränar jag 4-5 gånger i veckan, men bara en timme per gång, säger hon i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
210813 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt den 13 augusti 2021 i Torsby Photo: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 /

Charlotte Kalla får även svara på den bild som finns av henne som en glad och sorgfri person som alltid har levererat sitt yttersta i skidspåren. Men det stämmer inte, för även hon har haft svackor i livet.
– Jag har fått lära mig att sänka ambitionsnivån, att inte vara så hård mot mig själv och inte oroa mig så mycket för framtiden. Min ena syster brukar säga ”hellre en sak för lite än en för mycket” och det är ett uttryck jag återkommer till när jag försöker pressa in för mycket i tillvaron, säger hon till tidningen.

Vad är din ärliga åsikt om Charlotte Kalla? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Charlotte Kallas fina gest till Therese Johaug efter jätteskandalen – nu avslöjar norskan: ”Det gjorde mig rörd”