Calle Halfvarssons sköna pik till Petter Northug – efter comebacken i norska landslaget

Petter Northug är tillbaka i norska skidlandslaget igen.
Då jublar svenske ärkerivalen Calle Halfvarsson.
Och självklart bjuder han på ännu en pik mot sin nemesis.

Norge har fått rejäl förstärkning i skidlandslaget igen efter comebacker för båda storstjärnorna Therese Johaug och Petter Northug. Det allra sistnämnda jublar Calle Halfvarsson extra högt över.

Halfvarssons glädje

För då får svensken fortsätta munhuggas med sin favoritmotståndare.
– Jag tycker det är skitroligt, är det någon jag tycker är rolig att slå är det Petter. Han är den roligaste att kämpa med. Jag är glad att han är tillbaka även om han inte förtjänar en plats i norska laget… Men Petter är Petter och jag förstår hur de tänker med marknadsvärde och så. Han är viktig för sporten, säger Halfvarsson till Sportbladet.

För visst känns det som att det bara handlar mer om namnet Petter Northug och vilka fördelar det kan ge norska skidlandslaget – än skidåkaren Petter Northug.
– Ja det är klart att det handlar mer om det, alla vet hur han presterat sista åren. Han har inte presterat för att vara med på ett norskt A-lag. Petter vill de ha tillbaka för att han är viktig för sporten. Han är den största fixstjärnan även om Kläbo är den bästa åkaren, säger Halfvarsson till kvällstidningen.

Halfvarssons gliring

Och svenske skidåkaren kan heller inte hålla sig ifrån att bjuda på ännu en gliring till Northug inför nya säsongen.
– Jag hurrade när Petter kom in i laget, jag önskar inget annat än att han ska bli bra igen för just nu är han rätt dålig liksom…

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Charlotte Kallas första ord – efter brutna löftet

SVT-profilens oväntade kritik mot svenska skidlandslaget – efter Johan Olssons comeback