Calle Halfvarssons drag – avslöjar nu detaljen bakom efterlängtade pallplatsen i världscupen: ”Tar med det”

Calle Halfvarsson avslutade säsongen med stil.
Svensken knep en pallplats i världscupen – och berättar nu om vad han korrigerade inför tävlingen.
– Jag tar med mig det inför framtiden, säger han.

Calle Halfvarsson har ett par tunga säsonger bakom sig. Svensken har inte levererat några bättre resultat på internationell nivå de senaste åren, och inte plockat någon pallplats.

Annorlunda upplägget

Det skulle det däremot bli ändring på det här tävlingsåret. Calle Halfvarsson knep en andraplacering på den avslutande världscupshelgen i Falun, och nu berättar svensken att han la upp förberedelserna på ett annorlunda sätt.

220313 Calle Halfvarsson of Sweden celebrates in cross-country skiing mixed team sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 13, 2022 in Falun. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

– Inför tävlingarna i Falun i mars så tog jag det lugnare, körde fler långa pass i ett lugnare tempo, och det gav ju resultat. Så det tar jag med mig inför framtiden, säger han till DT.

Calle Halfvarsson har missat flera tävlingar de senaste åren på grund av sjukdom. Samma inför tävlingarna i Falun, vilket fick honom att tänka om.

”Kändes hopplöst”

– Jag har tidigare känt en stress när jag varit sjuk att jag snabbt måste komma igång med träningspass i hög fart, fortsätter han.

Den svenske landslagsmannen var nära att missa OS tidigare under säsongen. Men han fick till slut en plats, och var den sista manlige åkaren in i truppen.

211229 Calle Halfvarsson of Sweden in the mixed zone after the men’s 15 km during Tour de Ski on December 29, 2021 in Lenzerheide. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Men mästerskapet blev inget vidare hit. En förklaring kan vara att han blev sjuk inför Peking-äventyret, och inte fick samma förutsättningar som flera av hans konkurrenter.

– Det kändes lite hopplöst under OS. Först när jag blev sjuk och missade höghöjdslägret och sedan när jag inte fick träna på OS-banorna eftersom jag blev klassad som ”close contact” med Leo Johansson (lagkompis) som fick covid, säger han och fortsätter:

– Jag har märkt att det tar många veckor för mig att komma tillbaka efter att jag varit sjuk. Det är heller inte så att formen sakta men säkert blir bättre utan det smäller ofta till från en dag till en annan.

LÄS MER: Calle Halfvarsson ska bli pappa för första gången – berättar nu om stora babylyckan: ”Blir en ny fas i livet”

Få våra nyhetsbrev!