Calle Halfvarsson ska bli pappa för första gången – berättar nu om stora babylyckan: ”Blir en ny fas i livet”

Calle Halfvarsson ska bli pappa.
Nu berättar han om den stora babylyckan.
– Det blir en ny fas i livet, säger han.

Calle Halfvarsson har ett par tunga säsonger bakom sig. Svensken har haft svårt att hänga med i den absoluta världstoppen, och inför tävlingsåret hade han inte stått på pallen i världscupen sedan 2018/19.

Öppnar nu upp

Den här säsongen startade också tufft för Halfvarsson. Han levererade inte tillräckligt bra resultat innan årsskiftet, och var nära att bli petad från den svenska OS-truppen till Peking.

220313 Calle Halfvarsson of Sweden celebrates in cross-country skiing mixed team sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 13, 2022 in Falun. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Men efter ett ordentligt lyft under Tour de Ski knep han den sista trupplatsen, men väl där gjorde Halfvarsson inget större väsen av sig. Precis innan OS berättade han däremot att han och sambon väntade barn till sommaren, men sedan dess har det varit tyst om det stundande föräldraskapet. Nu öppnar han däremot upp om den stora bebislyckan.

– Det blir kul med en ny fas i livet, men samtidigt lite nervöst. Vi får väl se hur mycket jag får sova på nätterna, säger han till DT.

Väntar en pojke

Barnet beräknas komma under sommaren.

– Vi har har tagit reda på att det blir en pojke. Födseln är planerad till mitten av juli så sambon börjar att få en stor mage nu, säger han.

211121 Calle Halfvarsson efter skidloppet över 15km fristil den 21 november 2021 i Gällivare. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Calle Halfvarsson fick ändå ett positivt avslut på den precis avslutade säsongen. I mitten av mars knep han en andraplats under världscupstävlingarna i Falun, hans första sedan den 25 november 2018 i finska Ruka.

LÄS MER: Storstjärnan Maja Dahlqvists tokilska – sågar rivalen längs med fotknölarna: ”Det är inte friskt”

Få våra nyhetsbrev!