Storstjärnan Maja Dahlqvists tokilska – sågar rivalen längs med fotknölarna: ”Det är inte friskt”

Veronika Stepanova hyllade Vladimir Putin.
Nu rasar mot Maja Dahlqvist.
– Det är inte friskt, säger hon.

Sedan Rysslands invasion av Ukraina har Veronika Stepanova haft ett öppet ordbråk med flera andra längdåkare. Hon har gått till hård attack via sitt Instagram-konto, och delat ut flera skopor kritik, framför allt till Norska åkare.

Stepanovas utspel

Det har blivit rejält infekterat och Stepanova, som tog OS-guld för bara ett par månader sedan, har också fått massor av kritik riktat mot sig. Det har varit relativt tyst från svenskt håll, men nu går Maja Dahlqvist ut och säger vad hon tycker.

211119 Maja Dahlqvist intervjuas efter damernas semifinal i sprint den 19 november 2021 i Gällivare. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Bakgrunden är att Veronika Stepanova hyllade den ryska presidenten Vladimir Putin på sociala medier – efter att norrmannen Emil Iversen sagt att han inte ville veta av ryska tävlande så länge Putin sitter som president.

”Bara vi, ryssarna, kommer för all framtid bestämma hur vi vill leva och vem som ska vara vår ledare”, skrev Stepanova på Instagram.

Dahlqvist rasar mot Stepanova

Stepanova blev också nyligen prisad av den ryske presidenten. Bilder från Kreml visade att hon tillsammans med andra ryska atleter fick ta emot en medalj av Putin.

– Jag är väldigt stolt över att jag i dag får motta en så fin utmärkelse från vårt lands president. Tack så mycket för att du hissar landets flagga högt, vi ska fortsätta med det, sa Veronika Stepanova till tv-kanalen Pjervyj.

Nu reagerar Maja Dahlqvist starkt på Stepanovas ord.

220131 Maja Dahlqvist of Sweden during a women’s cross-country skiing training session ahead of the 2022 Winter Olympics on January 31, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

– Jag har sett en artikel om att hon träffat Putin och hyllat honom, jag tyckte det var sjukt, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

– Sedan är jag inte mer insatt än någon annan, men backar man Putin så är det inte friskt.

LÄS MER: Frida Karlssons underbart kaxiga dom om framtiden – pekar nu ut sig själv: ”Måste slå ett slag”

Få våra nyhetsbrev!