Frida Karlssons underbart kaxiga dom om framtiden – pekar nu ut sig själv: ”Måste slå ett slag”

Therese Johaug har slutat.
Då gör Frida Karlsson ett kaxigt utspel om framtiden.
– Jag måste slå ett slag för mig själv, säger hon.

Frida Karlsson är en av skidvärldens allra starkaste namn, och hon har trots sin unga ålder redan hunnit med att göra stora avtryck, framför allt i mästerskap. Men hennes förra säsonge blev en besvikelse, och OS, som hon längtat så mycket efter, likaså.

Härliga framtidsdomen

I den inledande skiathlonen blev hon bara femma, och det blev inte roligare än så, då hon senare bara blev tia i 10-kilometersloppet. Karlsson fick visserligen åka hem med ett brons, men det var i stafetten, där hon inte direkt övertygande under sin sträcka.

220324 Frida Karlsson, Sollefteå IF, efter damernas 15km masstart under dag 2 av SM-veckan den 24 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Men Karlsson är enligt många skidvärldens nästa gigant, och när Therese Johaug nu avslutat karriären så finns en given lucka att fylla som hela världens skiddrottning. Och Karlsson är medveten om det, och hon är samtidigt medveten om sin egen kapacitet.

”Måste slå ett slag”

När SVT frågar henne om vem som blir skidvärldens nya drottning så slår hon ett underbart kaxigt slag för sig själv.

– Jag måste ju slå ett slag för mig själv då, jag måste ju tro på mig själv. Men det är nog många aspiranter på den platsen, säger hon.

220312 Frida Karlsson of Sweden celebrates her first place in U23 FIS Cross-Country World Cup on on March 12, 2022 in Falun. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Frida Karlsson menar samtidigt att åkarna bakom Johaug inte varit så långt efter. Frida Karlsson vann, till exempel, två tävlingar mot norskan innan jul.

– Toppen kommer att vara hög. Hon har ju inte suttit helt säkert där på toppen.

LÄS MER: Frida Karlssons ärliga ord – om att vara en av få som knäckte Therese Johaug den här säsongen: ”Jag är…”

Få våra nyhetsbrev!