Calle Halfvarssons brutalt ärliga ord om Frida Karlsson – efter det oväntade utspelet: ”Det tror jag inte om henne”

Calle Halfvarsson ser slutet på sin långa skidkarriär.
Det gör även oväntat nog betydligt yngre landslagskollegan Frida Karlsson.
Nu ger Halfvarsson sin ärliga dom om svenskans oväntade utspel.

Det har spekulerats i flera år nu. Om framtiden för svenska skidlandslagets veteran Calle Halfvarsson och hur länge han fortsätter sin karriär som längdåkare.

Halfvarssons ord

Redan vid senaste skid-VM 2023 i Planica funderade 35-åringen på att lägga pjäxorna på hyllan för gott men fick ändå ny motivation och fortsatte ytterligare en säsong. Nu väntar ny VM-säsong i vinter när Trondheim står värd för mästerskapet och då kommer Halfvarsson med nytt besked.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Calle Halfvarsson, skidor
240107 Calle Halfvarsson of Sweden after competing in men’s 10 km free technique mass start during Tour de Ski on January 7, 2024 in Val di Fiemme. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0832

Han har inga som helst planer på att lägga av utan har lagt upp en ny plan för framtiden.
– Ja, går allt som det ska så kör jag såklart även till VM i Falun. Det är målet. Att jag kör över 2027, säger han till Aftonbladet.

Svaret till Frida

Det innebär att han kommer att lägga av samtidigt som den betydligt yngre landslagskollegan Frida Karlsson. Hon överraskade nyligen många genom att avslöja sina planer på att lägga ned karriären efter skid-VM i Falun 2027.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240502 Frida Karlsson under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 2 maj 2024 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0194

Men det är inget som Halfvarsson ens tror på, utan han slår ned det utspelet direkt.
– Det tror jag inte att hon kommer göra, men vi får se då. Vi får gå i pension tillsammans där jag och Frida, då blir hon en ganska ung pensionär, säger han till kvällstidningen.

LÄS MER: Kristine Stavås Skistads oväntade jättehån mot Sverige – nya videon som hela norska folket älskar: ”Jag hoppas att…”

Calle Halfvarsson ser verkligen inte hur Karlsson skulle kunna gå i pension redan som 27-åring, när hon då skulle vara på toppen av sin skidkarriär.
– Nej, det tror jag inte att hon kommer göra. Jag ska inte säga att hon inte kommer göra det. Men jag har väldigt svårt att se att hon kommer göra det. Hon är väldigt framgångsrik nu och jag skulle gissa på att hon kommer göra ett jättebra VM i Falun. Och att hon inte skulle vilja satsa vidare efter det. Det har jag svårt att se, erkänner han i intervjun.

Visst vore det tråkigt om Frida Karlsson bara tävlade i tre år till? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev