Calle Halfvarssons brutalt ärliga ord efter fiaskosäsongen – vädjar nu till svenska folket: ”Det är så jävla synd”

Calle Halfvarsson tvekar på en fortsättning.
För en ny satsning mot VM i Norge nästa säsong krävs hjälp.
– Det är så jävla synd att det ska vara så här, säger han till Expressen.

Calle Halfvarsson är den stora veteranen i det svenska skidlandslaget. De senaste åren har resultaten inte riktigt gått hans väg, men han är ändå uppskattad ute i stugorna, för att alltid bjuda på sig själv, och alltid säga vad han tycker och tänker. Men vintern har varit blytung för honom.

Osäker på framtiden

Calle Halfvarsson har en fjärdeplats som bästa individuella resultat den här världscupsäsongen. Han kom tvåa i sprinten i Lahtis för snart ett år sedan, men sedan dess har det mestadels varit besvikelser. Och nu tvekar han ens på om det blir någon fortsättning. Halfvarsson menar att hans säsong både varit trög och, att det varit ”ännu en mellansäsong”. Men framför allt är det den ekonomiska biten som måste lösas.

Nästa säsong väntar VM i Trondheim, på den bana som Halfvarsson presterat bäst på den här vintern. Det är hans stora motivation just nu, men han är inte säker på att han har råd att fortsätta.

– Jag måste säkra upp intäkter så att jag har råd att ta ut en lön så att jag kan överleva med två barn, hus och allt annat, säger Calle Halfvarsson, som i sommar får sitt andra barn med sambon Isabel, till Expressen.

Vädjar till svenska folket

Calle Halfvarsson tjänar inga jättesummor i form av bonus för vinster och pallplatser, och han är öppet kritisk mot hur lite bidrag landslagsåkarna i Sverige får från skidförbundet.

– Jag har väl tjatat om det här i tio års tid nu. Men… det är så jävla synd att det ska vara så här. Att även om du är i A-landslaget måste du hela tiden känna att du ska ut och ragga in pengar för att ha råd att göra en ordentlig satsning, säger han, och fortsätter:

– Och det är inte så jäkla lätt att hitta nya sponsorer. Men är ju inte direkt ung och lovande längre.

240106 Calle Halfvarsson of Sweden after competing in men’s 15 km classic technique mass start during Tour de Ski on January 6, 2024 in Val di Fiemme. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Därför vädjar nu Calle Halfvarsson till det svenska folket. I intervjun med Expressen säger han att det kan fungera som någon slags kontaktannons riktad mot sponsorvärlden, och Calle vill gärna att det sprids.

– Att gå in i min satsning är ju lite riskfyllt. Det kan bli lite vad som helst. Det är inte som att gå in och sponsra Johannes Hösflot Kläbo, liksom, säger han.

– Men det kan ju bli en jäkla succé med mig också.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev