Stina Nilssons allvarliga ord – öppnar nu upp om det förbjudna vid sidan av skidspåren: ”Det är jättetråkigt”

Stina Nilsson fick en hemsk comeback på världscupen.
Även vid sidan av skidspåren har det varit trubbel senaste tiden.
– Jag tycker att det är jättetråkigt, erkänner Stina för Expressen.

I fredags gjorde Stina Nilsson efterlängtad comeback till världscupen efter tre månaders frånvaro. Under tiden har hon tävlat på IBU-cupen, som är nivån under, och väntat på sin chans igen.

Stinas mardröm

Men återkomsten till högsta nivån blev inte alls vad hon hoppats på. Distansloppet i Holmenkollen, Norge, blev rena mardrömmen för svenskan som åkte på nio bom och slutade 78:a av 84 åkare som kom till start.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
231126 Stina Nilsson of Sweden looks dejected after the women’s 15 km individual during the IBU World Cup on November 26, 2023 in Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / PA0695

Samtidigt som hon kämpar för att nå världstoppen i skidskytte pågår även en kamp vid sidan av skidspåren. En rättslig kamp för rättvisa, för att få slut på falska artiklar om henne på sociala medier.

Nilssons besked

Under början av februari satte Nilsson ned foten ordentligt, efter att hennes ansikte använts till spam-artiklar på Facebook.
”Saken är polisanmäld, så nu hoppas jag att de har resurser att gå till botten med det! Jag skulle också bli jättetacksam om ni hjälper till att anmäla dessa artiklar när de dyker upp i ert Facebook-flöde”, skrev Stina i ett inlägg på Instagram.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
240301 Stina Nilsson of Sweden at zeroing ahead of women’s 15 km individual during the IBU World Cup on March 1, 2024 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0880

En månad senare ger Stina Nilsson nytt besked om polisärendet.
– Jag tror att det har gått ganska bra, artiklarna verkar ha försvunnit. När det hände tyckte jag att det var jättetråkigt. Och jag tycker det är en tråkig utveckling på hur internet funkar, säger 30-åringen till Expressen.
– Jag vill bara uppmana folk att fortsätta polisanmäla artiklar, jag tror det finns nya kring andra personer. Jag vill inte att någon ska kunna tjäna pengar på det sättet och använda någon annans namn i det här syftet.

LÄS MER: Stora glädjebeskedet för Stina Nilsson efter mardrömsloppet – och Hanna Öberg tillbaka på världscupen igen

Lurar svenskar

Stina Nilsson är bara en av många svenska kändisar som drabbats av det olämpliga beteendet på sociala medier. Där deras ansikten och namn används för att lura svenskar på pengar.

Svenska skidskytten är glad över att hennes fejk-artiklar försvunnit men hon ser helst att det här ofoget upphör helt och hållet.
– Skönt, så klart. Men sedan vill jag inte att de ska finnas överhuvudtaget, säger hon till kvällstidningen.

Vad tycker du om det här olämpliga beteendet? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev