Frida Karlsson pratar rakt från hjärtat när hon säger vad hon tycker om comeback för Therese Johaug: ”Det är verkligen…”

Therese Johaug gjorde efterlängtad comeback i helgen.
Och var helt överlägsen i första tävlingen på hela två år.
Nu pratar Frida Karlsson rakt från hjärtat om en comeback för norskan.

Många har spekulerat om det ända sedan norska skiddrottningen Therese Johaug la skidorna på hyllan 2022. I helgen blev alla rykten sanna när 35-åringen återigen tog på sig nummerlappen och gav sig av i skidspåret igen.

Johaug tillbaka

Norska legendaren gjorde efterlängtad tävlingsdebut under det 17 kilometer långa loppet ”Engadin Frauenlauf” i Schweiz. Och Johaug visade verkligen att hon fortfarande håller klassen genom att fullständigt utklassa alla och vinna med hela tre minuters marginal ned till tvåan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
221209 Therese Johaug, expert commentator of NRK, during the FIS Cross-Country World Cup on December 9, 2022 in Beitostølen. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0385

I samband med loppet gav 35-åringen också nytt besked om planerna på att göra comeback till skid-VM på hemmaplan i Trondheim 2025.
– Jag vill och hoppas på att vara där, sa Johaug till arrangören.

Öppnar för VM

Det är framförallt damernas allra första femmil i ett mästerskap som lockar med att återvända till skid-VM igen. Men det är också en utmaning att starta en elitkarriär igen med tanke på att Johaug nyligen blev mamma för första gången i livet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240105 Frida Karlsson at a press event with Sweden during Tour de Ski on January 5, 2024 in Cavalese. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0829

Hon har själv öppnat upp med svårigheterna att vara ifrån dottern Kristin. Det blir avgörande för om Johaug – med fyra OS-guld, fjorton VM-guld och 78 världscupsegrar i karriären – står på startlinjen i VM.

Karlssons ord

Vad tycker de svenska rivalerna om en återkomst för Johaug då? Nu ger Frida Karlsson sin ärliga syn på allt och talar rakt från hjärtat om norskan.
– Det är verkligen kul. Man vill ha henne tillbaka, säger hon till Expressen och är övertygad om att Johaug tävlar i VM.
– Det tror jag. Vi väntar på henne.

LÄS MER: Stenhårda orden om Frida Karlsson i Norge – sågas för beslutet som förstörde allt för henne: ”Det är dåligt”

Även Moa Lundgren har blivit övertygad om att Therese Johaug är tillbaka igen för VM i Trondheim.
– Det är större chans att vi ser henne på VM än att vi inte gör det, nu när det har börjat snackas om det. Man skulle inte bli förvånad, säger hon till kvällstidningen.

Hur tror du att det går om Therese Johaug gör comeback? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev