Calle Halfvarsson tillbaka på världscupen igen – följer med svenska skidlandslaget till Nordamerika

Calle Halfvarsson tillbaka på världscupen igen – följer med svenska skidlandslaget till Nordamerika

Världscupen är tillbaka i Nordamerika.
Calle Halfvarsson är tillbaka i världscupen.
34-åringen finns i med i den svenska längdtruppen till tävlingarna i Canmore och Minneapolis som inleds nästa vecka.

Calle Halfvarsson blev sjuk i covid-19 strax före jul men valde ändå att köra både Tour de Ski runt nyår och i tyska Oberhof i början av året. Efter att inte ha känt sig hundra stod han sedan över den senaste världscuphelgen, i schweiziska Goms.
”Calle Halfvarsson är tillbaka igen efter någon vecka på hemmaplan och vi hoppas få tillbaka en energifylld Calle där han kan hitta tillbaka till formen han hade före jul”, säger Sveriges landslagschef Anders Byström i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter nedanför.

Även William Poromaa, som åkte hem från Goms med förkylningssymptom, planerar att komma till start när världscupen nästa vecka återvänder till Nordamerika för första gången på 20 år.

I övrigt är det en väntad trupp, med sprintcupledaren Linn Svahn och formstarka distansstjärnan Frida Karlsson i spetsen.
”För sportens uppmärksamhet och intresset i Nordamerika är kommande tävlingar viktiga för oss. Det ska bli spännande att uppleva publiktrycket som väntas i framför allt Minneapolis – som är världscupledaren Jessica Diggins hembygd. Det ryktas om succé i biljettförsäljningen och många tusen åskådare”, säger Byström.

Tävlingarna inleds i kanadensiska Canmore, med fyra lopp på fem dagar 9–13 februari – två sprintar och två distanslopp – innan åkarna reser över gränsen till USA och Minneapolis för en sprint och ett 10-kilometerslopp, 17–18 februari.

LÄS MER: Nya svenska passningen till Kristine Stavås Skistad – syrliga orden efter bråket med Linn Svahn: ”Hon var rädd…”

Svenska truppen

Damer:
Ebba Andersson
Maja Dahlqvist
Johanna Hagström
Moa Ilar
Frida Karlsson
Emma Ribom
Jonna Sundling
Linn Svahn

Herrar:
Edvin Anger
Gustaf Berglund
Jens Burman
Marcus Grate
Calle Halfvarsson
Johan Häggström
William Poromaa
Oskar Svensson

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev