Calle Halfvarsson avslöjar sin storartade gest till Petter Northug – trots alla hån genom åren: ”Ville visa stöd”

Hånen mot Calle Halfvarsson har haglat från Petter Northug under åren.
Men när norrmannen hade det tufft för ett par år sedan fanns svensken där som stöd.
– Man vill stötta om den har problem, säger Halfvarsson i Carina Bergfeldt.

Calle Halfvarsson har alltid haft potentialen att utmana de allra bästa i världen, men det är inte ofta han har fått ut sin fulla kapacitet. Halfvarsson har under karriären gjort sig känd som lite av en otursfågel, som har problem med skador och sjukdomar, och som ofta fick se sig slagen av Petter Northug.

Gesten till Northug

Norrmannen var under några år världens hetaste vinteridrottare, och skördade enorma framgångar. När han gjorde det så haglade ofta hånen mot Sverige, och just Calle Halfvarsson. Det blev en följetång som aldrig ville ta slut. Men vid sidan av alla tävlingar och hån så fanns även en vänskap mellan de båda.

221127 Calle Halfvarsson of Sweden after the men’s 20 km pursuit during the FIS Cross-Country World Cup on November 27, 2022 in Ruka. Photo: Johanna Wallen / BILDBYRÅN

Calle Halfvarsson är fortfarande aktiv, har inlett säsongen strålande, samtidigt som Petter Northug numera är expert i norska TV2.

– Vi har inte alltid tyckt så jättebra bra om varandra i spåren, men Petter är en supertrevlig kille vid sidan av, säger Halfvarsson nu om Northug i programmet ”Carina Bergfeldt”.

LÄS MER: Norske storstjärnans tokhån mot Sebastian Samuelsson – sågar nu hela Sverige: ”Precis som jag visste…”

”Vill stötta den som har problem”

Petter Northug har inte haft det helt lätt sedan karriären tog slut. 2020 åkte han fast för fortkörning och droginnehav, och hela Norge följde med intresse hur Northug bad om hjälp för missbruk, vilket han också sökte och fick. Trots alla hån från Northug så var Halfvarsson en av de första att höra av sig.

– Han är en bra kompis vid sidan av skidåkningen, då vill man stötta om den har problem, säger Halfvarsson.

220102 Former skier Petter Northug after a training during Tour de Ski on January 2, 2022 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Calle Halfvarsson ser inte lätt på att det var just fortkörning och droginnehav som Northug åkte dit för, men ville ändå sträcka ut handen i en fin gest.

– Det är klart att det är ett allvarligt brott han ställt till med, men inte är det mer än att man hjälper till, säger han.

LÄS MER: Rivalernas stora missnöje efter Frida Karlssons succé i världscupen – stenhårda orden: ”Det är korkat”