Norske storstjärnans tokhån mot Sebastian Samuelsson – sågar nu hela Sverige: ”Precis som jag visste…”

Sveriges skidskytteherrar hade en katastrof-stafett.
Nu strör storstjärnan Johannes Thingnes Bö salt i såren.
– Precis som jag visste, säger han, och delar dessutom ut en rejäl känga till Sebastian Samuelsson.

Sverige har överlag fått en strålande start på skidskyttesäsongen. I årets första individuella tävlingar vann Martin Ponsiluoma på herrsidan, och på damsidan vann hans sambo, Hanna Öberg, efter att ha övertygat enormt.

Passningen på förhand

Sebastian Samuelsson visade dessutom att han var i stark form, och det var höga förhoppningar på det svenska herrlaget när årets första världscup-stafett gick av stapeln i onsdags. Men det blev ett rejält fiasko. Sverige tappade enormt redan på första sträckan, och var aldrig nära hota toppnationerna. Sverige slutade tia, vilket så klart är en rejäl missräkning. Särskilt med vad Sebastian Samuelsson sa inför loppet i åtanke.

221201 Sebastian Samuelsson of Sweden after men’s biathlon 4 x 7.5 km relay during the IBU World Cup on December 1, 2022 in Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Samuelsson var självsäker på förhand, och särskilt med tanke på att han skulle få gå sistasträcka mot norrmannen Johannes Thingnes Bö. Samuelsson sa till TV2 att Bö ”skulle få stryk”, och det gick inte obemärkt förbi det norska lägret. Norge vann nämligen stafetten, och man var inte sena på att hugga tillbaka till Samuelsson efteråt.

LÄS MER: Rivalernas stora missnöje efter Frida Karlssons succé i världscupen – stenhårda orden: ”Det är korkat”

Hånet mot Sverige

Johannes Thingnes Bö själv, som gjorde en makalösa sistasträcka, menar att man använde Samuelssons ord som tändvätska.

– Man tänker ju att han verkligen är på hugget, och det gjorde att jag vaknade lite till själv. Jag tänkte att… det kanske funkar för honom, att han tror på sig själv. Då måste jag också tro på mig själv och min plan. Kanske var det han som gjorde att jag var extra skarp i dag, säger han.

221129 Johannes Thingnes Bø of Norway competes in men’s biathlon 20 km individual during the IBU World Cup on November 29, 2022 in Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Thingnes Bö menar dessutom att det inte direkt är första gången som Sverige går ut för skarpt på förhand, bara för att sedan inte leverera.

– Det var precis som jag visste. Sverige är lika offensiva varje gång. Oavsett om det är noll realism i det, så är de offensiva och går för guld. Det är kanske därför det går bra för dem, säger han. 

LÄS MER: Svenska uppvisningen i stafetten – damerna vinner överlägset efter systrarna Öbergs show: ”Wow så starkt”