Björn Ferrys jättehyllning till Stina Nilsson efter enorma succén – och domen om en plats i vinterns OS

Hon skrällde och vann sprinten i rullskidskytte-SM.
Nu tror Björn Ferry på en OS-plats för Stina Nilsson.
– Kan hon visa det här någon gång till börjar hon se given ut, säger SVT-experten.

Stina Nilsson har bara gjort en hel säsong som skidskytt men har redan hunnit göra stora avtryck, och många följde hennes framfart i vintras. Nilsson fick debutera i världscupen och har fått en plats i landslaget, och hon går snart in i en säsong där OS är den stora höjdpunkten.

Stod för jätteskräll

Och visst verkar det inte vara något fel på formen. I helgen avgjordes SM i rullskidskytte, och Nilsson skrällde ordentligt direkt. I konkurrens mot bland andra systrarna Öberg så kunde Nilsson vinna sprinten, och hon åkte i mål som etta.

– Det går inte att förklara… jag är bara så nöjd och glad över hur jag tacklade det, jag åkte precis så som jag vill åka. Att få skjuta fullt i sista serien var så roligt, sa hon efteråt.

Stina Nilsson, skidor
200512 Stina Nilsson poserar för ett porträtt under en träning i skidskytte den 12 Maj 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Björn Ferry, expert i SVT, följde tävlingarna och gladdes åt Nilssons skrällseger.

– Jag skulle säga att det är överraskande. När de åkte längd var hon långt efter. Nu vinner hon, i en SM-tävling som alla förberett sig för och är den nyttigaste värdemätaren inför Idretävlingen på snö, som är den sista tävlingen innan världscupen drar igång. Idag var hon bäst. Men samtidigt slog hon Hanna Öberg i båda tävlingarna i världscupavslutningen, och det verkar hålla i sig, säger han till SVT.

”Börjar se given ut”

Och nu tror Ferry på fortsatt succé. Experten menar att hon nu lär ha en självskriven plats när den första världscuptävlingen drar igång närmare vintern.

– För varje framträdande hon gör blir hon en del av laget. Ska någon peta henne nu måste de vara väldigt bra säger han.

Björn Ferry, skidskytte
201114 Björn Ferry kommentator åt SVT under skidskytte, sprint den 14 november 2020 i Idre. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0027

Och han kommer även med en härlig dom om den stora höjdpunkten, OS.

– Jag tror definitivt att OS är aktuellt. Men det är tuffare och det finns färre platser. Men nu ligger hon bra till, och är hon hyfsad stabil i skyttet så blir hon lättare att ta ut. Kan hon visa det här någon gång till börjar hon se given ut, säger Björn Ferry.

LÄS MER: Oroande beskedet om Linn Svahn – och mystiska skadan som vägrar läka(!): ”Det är olyckligt”

Få våra nyhetsbrev!