Beskedet om Ingemar Stenmark som får svenska folket att jubla – här är nya projektet: ”Det känns fantastiskt”

Han är en av Sveriges största idrottare genom tiderna.
Nu meddelar TV4 att man släpper ”Sagan Stenmark” – en dokumentär i tre delar om skidlegendaren.
– Det kanske skulle vara kul för mina barn och barnbarn att få se vad jag har sysslat med i min ungdom, säger han om sin medverkan.

Få idrottare i svensk historia kan mäta sig med Ingemar Stenmark. Sverige stannade bokstavligt talat upp varje gång han gav sig ut i backen, och när han avslutade karriären gjorde han det med ett facit som få kunnat matcha.

Nya, spännande projektet

Stenmark kunde då se tillbaka på två OS-guld, fem VM-guld och helt makalösa 86 världscupsegrar. Ett rekord som stod sig i många, många år. Stenis blev tack vare sina framgångar en av Sveriges mest populära idrottare, och trots att det var ett gäng år sedan han lade av så har Stenis fortfarande en given plats i alla svenska idrottsälskares hjärtan.

Ingemar Stenmark, skidor
190212 Former skier Ingemar Stenmark of Sweden poses for a portrait at a press event for a legends race during the FIS Alpine World Ski Championships on February 12, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87862

Och nu kommer ett besked som får precis alla att jubla rakt ut. TV4 meddelar nämligen att man i vinter släpper ”Sagan Stenmark”, en dokumentär om Ingemar Stenmark. Dokumentären kommer att släppas i tre delar och har premiär i december.

”Känns helt fantastiskt”

För Stenmark, som inte syns i media alltför ofta, var det självklart att ställa upp på projektet.

– Jag har sällan funderat över min karriär, därför var det kul att blicka tillbaka på alla minnen och att träffa gamla kompisar som jag inte ser så ofta. Jag valde att medverka i dokumentären för att kunna påverka och ge en rättvis bild av mig själv och att det kanske skulle vara kul för mina barn och barnbarn att få se vad jag har sysslat med i min ungdom, säger Stenmark i ett pressmeddelande.

Ingemar Stenmark, skidor
190210 Former Skier Ingemar Stenmark of Sweden at the medal ceremony for women’s downhill during the FIS Alpine World Ski Championships on February 10, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87859

TV4 hymlar inte med att man är stolta över projektet, där förutom Stenmark även stjärnor som Stig Strand, Pernilla Wiberg och rivalen Bojan Krizaj deltar. 

– Det känns helt fantastiskt att göra en dokumentär med en av Sveriges mest framgångsrika och populära idrottare genom alla tider. TV4 har länge velat göra en story om Ingemar Stenmarks liv och karriär. Att nu få göra den officiella dokumentären, där huvudpersonen själv medverkar, är vi väldigt glada för, säger Malin Knave, exekutiv producent.

LÄS MER: SHL-lagets svar efter uppgifterna om Jonathan Dahlén – uppges överens med stjärnan: ”Det roligaste är…”