SHL-lagets svar efter uppgifterna om Jonathan Dahlén – uppges överens med stjärnan: ”Det roligaste är…”

Jonathan Dahlén uppges vara muntligt överens med Timrå.
Nu svarar klubben på uppgifterna.
– Jag börjar bli van vid frågan, säger sportchefen Kimmo Kapanen.

Jonathan Dahlén inledde den förra NHL-säsongen urstarkt och såg ut att gå mot en riktig kanonvinter i sitt San Jose Sharks. Men sen vände det och Dahlén hade en blytung vår, och som en följd av det fick han ingen förlängning i Sharks.

Svarar om Dahlén

Han är fortfarande klubblös men det saknas inte intresse kring stjärnan – inte minst i SHL. Dahlén har aldrig spelat i den svenska högstaligan men har under de två senaste säsongerna i Hockeyallsvenskan svarat för över 70 poäng vardera.

Jonathan Dahlén, Timrå
201012 Timrås Jonathan Dahlén jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Västerås den 12 oktober 2020 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / COP 108 / PO0002

Båda gångerna har varit med Timrå, och under måndagen kom uppgifter i Aftonbladet om att klubben är muntligt överens med Dahlén om ett monsterkontrakt på hela fem år – som han kommer skriva på om inte ett attraktivt erbjudande från NHL skulle dyka upp. Under måndagskvällen hade Timrå årsmöte med sina medlemmar. Och då kom frågan om Dahlén upp.

– Inget kontrakt är skrivet. Han väntar och vi väntar fortfarande på vad som händer för honom. Det är det roligaste jag kan säga. Det är mycket rykten varje dag, svarade sportchefen Kimmo Kapanen.

”Jag börjar bli van”

Till Hockeypuls säger Kapanen att det helt enkelt handlar om att vänta ut situationen.

– Jag börjar bli van vid den frågan. Varje vecka får jag den några gånger. Men det är lugnt. Vi börjar jobba med det. Han säger att han vill hit om turen hamnar hos oss. Vi har förberett oss hela tiden om det blir en fråga, men just nu är det lugnt, säger han.

Jonathan Dahlén, Färjestad, SHL
191220 Timrås Jonathan Dahlén inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 20 december 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Enligt Aftonbladet är kontraktet som Dahlén erbjudits det största i Timrås historia.

– Det kommer inte vara enkelt att hitta de pengarna, men vi försöker göra allt som är möjligt.

LÄS MER: Armand Duplantis känslosamma ord till Sverige efter EM-guldet – skickar nu hälsning: ”Förtjänar det”