Anna Holmlunds nya modiga utmaning: Vill genomföra Vansbrosimmet

Anna Holmlunds nya modiga utmaning: Vill genomföra den svenska klassikern

Anna Holmlund fortsätter med sin rehabilitering i Sundsvall.
Nu visar den otrolige kämpen upp träningen i simbassängen.
Dessutom har hon ett stort mål: Att delta i det klassiska loppet Vansbrosimmet.

Det har gått två år sedan Anna Holmlund kraschade i italienska Innichen. Sedan förra sommaren bor hon i Sundsvall och rehabiliteringen efter kraschen fortsätter.

Holmlunds fantastiska framsteg

Senast i går, i dokumentären ”En annan Anna”,, produceras av ”Assistans för dig” berättade hennes mamma Margareta att Anna Holmlund fått jobb på en reklambyrå.

Läkarna har förbluffats gång på gång av Anna Holmlunds styrka och vilja under rehabiliteringen. 32-åringen har ökat med  20 kilo i muskelmassa och hemma i lägenhetshuset i Sundsvall tränar hon att gå de nio våningarna upp till sin lägenhet.

Hennes personliga assistent Jenny Lundberg är även hon chockad över Anna Holmlunds stora framsteg.
– Anna bestämmer mer över sitt eget liv än vad hon gjorde för ett år sen. Det trodde jag inte var möjligt. Jag trodde aldrig att hon skulle komma hit, säger hon i dokumentären.

Anna Holmlund har tidigare berättat om sitt stora mål att få återvända till skidbacken. I februari tidigare i år var hon med i en tävling tillsammans brodern Kalle, och vann damklassen i sitski/biski i Åre.

Nya målet: Vansbrosimmet

SVT:s Sportnytt har varit och besökt Holmlund när hon tränar i simbassängen, där hon på nytt visar upp sin otroliga kämparglöd.

På egen hand simmar hon längder och berättar om sitt nya stora mål: Att delta i det klassiska loppet Vansbrosimmet.
– Jag tror jag kommer klara det, säger Holmlund till SVT.

Vansbrosimmet är en del av en så kallad ”Svensk klassiker” som innebär att genomföra fyra stora svenska långlopp. Det innefattar just nämnda Vansbrosimmet, Vasaloppet, Lidingöloppet och Vätternrundan.

Det återstår att se när Anna kan ställa upp i tävlingen. Men vi är helt säkra att med hennes otroliga inställning kommer det gå galant!

Dela för att hylla Anna Holmlund och hennes fantastiska kämparglöd!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/pAnRKgMQCljBCeUvTvECybTsznbtHQAGbF6FvaUDePx3qmVRsbwOSNoa2sJgi3K8?autoplay=1&endtime=&loop=1&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=1&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Martin Johnsrud Sundbys hårda kritik – mot svenska skidstjärnornas besked

Fina hedersuppdraget till Anna Holmlund: Blir ambassadör för OS i Sverige