Anna Holmlund återvänder till Idrottsgalan – efter tårarna: ”Ska få vara i lugn och ro”

Anna Holmlund återvänder till Idrottsgalan i år.
I år slipper hon hyllningsfilmer och stående ovationer, någonting som framkallade tårar i fjol.
– Den här gången ska hon bara få vara gäst i lugn och ro, säger Idrottsgalans vd Stephan Rimér till Expressen.

Anna Holmlund var inbjuden till Idrottsgalan i fjol. Arrangörerna hade förberett en hyllningsfilm till den förre skicross-åkaren, där bland annat bilder från hennes rehabilitering visades.

Holmlunds tårar

Men Holmlund var inte helt förbered på hyllningen, vilken gjorde henne ledsen.
– Det var så klart en väldigt fin hyllning, men det var också väldigt jobbigt för Anna att se det där. Att höra på en film på stor skärm där någon säger att man aldrig kan åka skidor igen, sa dåvarande pojkvännen Victor Öhling Norberg till Sportbladet efter galan..

Foto: Skärmdump/SVT

Idrottsgalan 2019 går av stapeln nu på måndag och Anna Holmlund kommer finnas på plats igen.

Tillbaka på Idrottsgalan

SportExpressen rapporterar att 31-åringen finns med på gästlistan, vilket galans VD Stephan Rimér bekräftar.
– Hon kommer vara på plats för galan. Delvis för att hon är en ambassadör för Stockholms OS-ansökan 2026, men också för att det var en del av diskussionen förra året, att vi gärna såg henne som gäst även den här gången, säger han till tidningen och fortsätter:
– Den här gången ska hon bara få vara gäst i lugn och ro.

Efter hyllningen som framkallade tårar hos Holmlund bad arrangören om ursäkt. Hon berättade i efterhand i dokumentärserien ”En annan Anna” att det var en härlig kväll på galan.

Rimér säger att det inte har funnits någon osämja mellan Holmlund eller arrangören efteråt.
– Oss emellan har det aldrig uppfattas som något var fel. Hon grät, och det ingår i registret av känsloreaktioner, så att säga. Men det finns en uppfattning om att det var första gången hon såg materialet, och det hör inte riktigt till sanningen, säger Rimér till SportExpressen.

Dela för att hylla Anna Holmlund!

LÄS MER: Anna Holmlunds nya modiga utmaning: Vill genomföra den svenska klassikern

Norska(!) hyllningen till Stina Nilsson – efter fina bilderna från succéloppet

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/pAnRKgMQCljBCeUvTvECybTsznbtHQAGbF6FvaUDePx3qmVRsbwOSNoa2sJgi3K8?autoplay=1&endtime=&loop=1&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=1&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”9:10″ /]

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);