Anna Haag mitt inne i mardrömmen – tar nu timeout: ”Djävulskt tungt”

Anna Haag väljer att ta en timeout från allt tävlande.
Efter senaste tidens många motgångar.
– Det kan kännas djävulskt tungt, säger mentale tränaren Stig Wiklund till SportExpressen.

Senaste tiden har varit väldigt tuff för Anna Haag. Leendet har saknats på läpparna efter motgång på motgång i världscupen. Därför väljer svenskan att ta en timeout från allt tävlande och kommer alltså inte att följa med resten av landslaget till Toblach.

”Måste ha en plan för att hantera det”

Haag vill själv inte uttala sig om den tuffa tiden men mentale tränaren Stig Wiklund, som jobbat mycket ihop med Johan Olsson, känner mycket väl igen beteendet.
– Det är ett vanligt fenomen. Det är tufft att hamna i såna här situationer, med bakslag. Men man kan gå stärkt ifrån det. Om man hamnar i en svacka, och det känns fasiken, det här var tufft, då kan man kanalisera energin från svackan till att komma tillbaka, säger Wiklund till SportExpressen.
– Anna Haag kan ha höga ambitioner och så går det inte så bra, då måste man ha en så kallad scenarioplanering. Det kan vara djävulskt tungt, och då måste man ha en plan för att hantera det. Det är man generellt dåliga på inom idrotten, att vara förberedd på att parera dåliga situationer.

”Det var ingen stor dramatik”

Svenska landslagets damtränare Ole Morten Iversen är dock inte orolig för resten av säsongen vad gäller Haag. Han tror mest att hon mår bra av lite vila.
– Vi bestämde oss tillsammans. Jag hade tänkt säga till henne efter loppen att det vore bra om hon stannade hemma, men då hade hon tänkt precis samma sak själv. Det var ingen stor dramatik, det är sånt som händer. Jag tror hon är nära att vara tillbaka, säger han till SportExpressen.

Dela artikeln för att stötta Anna Haag under sin tuffa tid!

LÄS MER: Norske legendarens ilska mot Charlotte Kallas kontroversiella beslut