Norske legendarens ilska mot Charlotte Kallas kontroversiella beslut

Både Charlotte Kalla och Marit Björgen nobbar Tour de Ski.
Det får norske skidlegendaren Vegard Ulvang att reagera starkt.
– Jag är inte glad över det här, säger ordföranden för längdåkningskommittén i FIS till norska VG.

Det har blivit mer av en tradition för skidstjärnorna att avstå Tour de Ski under OS-säsonger. Svenska storstjärnan Charlotte Kalla gjorde det redan 2013 och har även i år tagit det så kontroversiella beslutet att hoppa över Tour de Ski.

Helt enkelt för att lägga allt krut på OS. Hon är heller inte ensam om att fatta det här beslutet. Även norska storstjärnorna Marit Björgen och Johannes Kläbo väljer att stå över. Så kan även bli fallet för Stina Nilsson och Heidi Weng som överväger att skippa Tour de Ski.

”Jag är inte glad över det”

Avhoppen har nu väckt en stor ilska i Norge. Där norske skidlegendaren och nuvarande ordföranden för längdåkningskommitén i FIS, Vegard Ulvang, öppet visar sin besvikelse över att alla väljer att hoppa över miniturneringen.
– Tour de Ski är en viktig tävling med stor konkurrens och om de bästa inte ställer upp så försvagar det hela konceptet. Jag är inte glad över det, säger Ulvang till norska tidningen VG.
– Det blir inte en tävling med de bästa.

30 december drar Tour de Ski igång i schweiziska Lenzerheide och avslutas sedan 7 januari i italienska Val Di Fiemme. En månad senare är det sedan dags för vinter-OS i Pyeongchang.

LÄS MER: Tränaren avslöjar: Därför är Charlotte Kalla bättre än någonsin