Anna Dyviks stora revansch – vann direkt i skidpremiären efter att ha lämnat(!) landslaget

Hon lämnade landslaget.
I dag kom revanschen för Anna Dyvik.
Svenskan vann Sverige-premiären i Gällivare.

När det handlar om det svenska landslaget och sprint är det i stort sett omöjligt att förutse en vinnare. Nu är nämligen den kanske starkast lysande stjärnan de senaste åren, Linn Svahn, borta efter att ha opererat sin axel – men det finns fortfarande mängder av åkare som kan utmana om medalj på stora mästerskap.

Sundling till sjukhus

Jonna Sundling vann guld i VM-sprinten i vintras, och tillsammans med Maja Dahlqvist vann hon ytterligare ett i sprintstafetten, och duon tog sig enkelt vidare från kvalet i sprinten, i Sverige-premiären i Gällivare. För Jonna Sundling tog tävlingsdagen dock slut i kvartsfinal, efter att ha ramlat otäckt i en utförsbacke, och hon fick uppsöka sjukhus efter smärtor i handen.

Foto: SVT

Men semifinalerna blev ändå rejält profiltät, med åkare som Johanna Lundgren, Maja Dahlqvist och Anna Dyvik. Den sistnämnda har lämnat det svenska landslaget till den här säsongen, och satsar alltså på egen hand mot nya framgångar och mot OS, och det här var hennes första chans på lång tid att visa ledarna vilken utveckling hon haft.

Maja diskad

Maja Dahlqvist imponerade stort i kvalet och kvartsfinalen, men i den första semifinalen krokade Maja Dahlqvist och Moa Lundgren ihop, och båda tappade tid, och Dahlqvist, en av de stora favoriterna, blev bara trea. Efteråt kom dessutom beskedet att Dahlqvist, trots att tiden räckte, inte fick köra vidare i finalen då hon fälldes för krocken med Moa Lundgren.

En som dock gick vidare var Anna Dyvik, och där räknade många med en duell mot talangen Johanna Hagström.

Anna Dyvik. Foto: Bildbyrån

Svenskan var ute efter revansch, och för att bevisa att hon förtjänar en plats i världscupen och även OS, och fick en riktig smakstart på säsongen. Det blev en tight duell mot Johanna Hagström, som tog den ”sista” VM-platsen förra året, men den här gången vann Dyvik.

Anna Dyvik har berättat att hennes nya satsning, utanför landslagets träningsgrupper, har gjort att hon mått bättre både psykiskt och fysiskt. Och det verkar alltså ha gett resultat.

LÄS MER: VM-guldhjälten Jonna Sundling förd akut till sjukhus – efter otäcka smällen i svenska skidpremiären

Få våra nyhetsbrev!