VM-guldhjälten Jonna Sundling förd akut till sjukhus – efter otäcka smällen i svenska skidpremiären

Premiär i Gällivare.
Då ramlade Jonna Sundling otäckt.
Stjärnan har tvingas uppsöka sjukhus med handsmärtor.

Linn Svahn är förvisso borta, då hon opererat sin axel och kommer att missa OS, men Sverige har fortfarande några av världens bästa sprinters och det är inte ett lätt uppdrag att ta ut truppen till den kommande säsongen. Åkare som Jonna Sundling och Maja Dahlqvist kan vinna guld vid OS, och därför var premiärtävlingarna i Gällivare på fredagen extra viktiga, för att visa att man förtjänar en plats i världscuppremiären, som är nästa helg.

Kraschade otäckt

Det blev också en bra start för samtliga favoriter, som tog sig vidare från kvalet till kvartsfinal. Väl där gick det som förväntat även under de inledande heaten, men i den femte och sista kvartsfinalen så var plötsligt en av våra största stjärnor långt efter.

Foto: SVT

I en backe så hade nämligen Jonna Sundling ramlat, och i fallet så gick även staven av. Sundling kunde inte komma ikapp och åkte i mål långt efter ettan och tvåan, och efteråt var det oroligt i tv. Anders Blomquist sa, bland annat:

– Hon kan nog ta ett fall här, men det är oroligt om hon gjort sig illa.

Förd till sjukhus

Med fallet verkar ha kostat för Sundling. Enligt Aftonbladet ska stjärnan ha fått en kort undersökning på plats av tävlingsledaren Mårten Nilsson, och hon ska sedan ha förts till akuten för vidare koll. Där ska hon nu röntga handen och armen, efter att ha haft rejält ont. Även Expressen och SVT har gått ut med samma uppgifter.

– Vi rekommendera henne att uppsöka akuten. Jag kan inte säga mer i nuläget. Det är alltid så efter ett fall och någon har problem att det bästa är att uppsöka sjukhus för att få en bra bedömning, säger Mårten Nilsson till Aftonbladet.

211119 Jonna Sundling, Piteå IK, tävlar i damernas sprintprolog den 19 november 2021 i Gällivare. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

I SVT sa Anders Blomquist så här, om det hela:

– Det kan så klart bara ha varit en säkerhetsåtgärd, men det känns inte bra, säger Anders Blomquist.

LÄS MER: Frida Karlssons förändring inför nya säsongen – det vill stjärnan förbättra: ”Det kommer ge mig en fördel”

Få våra nyhetsbrev!