André Pops avslöjar nu sitt bästa minne i Vinterstudion – efter hela 13 år i programmet: ”Blir aldrig tråkigt”

Längdskidorna är inne på sin sista säsong med Vinterstudion.
Nu avslöjar André Pops sitt bästa minne under alla åren.
”Det blir aldrig tråkigt eller förutsägbart”, skriver han.

Vinterstudion har en speciell plats i väldigt många idrottsälskares hjärtan. Oavsett om det har handlat om längdskidor eller alpint så har ofantligt många minnesvärda och oförglömliga ögonblick sänts ut under helgmorgnar i över ett decennium i SVT.

Tappar rättigheterna

Men förra kom chockbeskedet, då det stod klart att det från och med nästa säsong blir en stor förändring när det kommer till idrotten under vintern. Från och med säsongen 2021 så tappar nämligen SVT rättigheterna till världscupen i alpint och längskidor, och i stället så kommer Nent Group ta över sändningarna.

200215 Tv host André Pops poses for a portrait in the SVT broadcasting studio during the IBU Biathlon World Championships on February 15, 2020 in Antholz. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

SVT har visserligen säkrat rättigheter för tävlingar inom längdskidor, skicross, freeski och snowboard som går i Österrike, men annars så kommer världscupen att sändas i TV3, TV6, Viaplay eller någon annan av Nent Groups kanaler. Hur framtiden ser ut för Vinterstudion vet ingen riktigt, men det finns alltså en möjlighet att det är den allra sista säsongen som Vinterstudion sänds.

Berättar om bästa minnet

André Pops var med och startade upp programmet 2007 och har sedan dess varit programledare och blivit en av Sveriges mest folkkära mediaprofiler. Nu avslöjar han vilket minne han bär närmast hjärtat från alla år i Vinterstudion.

”Det som ligger närmast i tid är damernas VM-guld i stafetten i längd-vm 2019. Men det går att räkna upp hur många som helt. Johan Olsson i Val Di Fiemme. Anja Pärons efterlängtade OS-guld. Kallas vinst i Tour de Ski. Det fantastiska är ju att det ryms så mkt känslor och dramatik i både mot- och medgångar så det blir aldrig tråkigt eller förutsägbart”, skriver han i en chatt med SVT.

190228 Frida Karlsson, Stina Nilsson (below), Charlotte Kalla and Ebba Andersson of Sweden celebrates after women’s 4 x 5km relay during the FIS Nordic World Ski Championships on February 28, 2019 in Seefeld in Tirol. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

André Pops berättar i chatten även om vad han minns från Vinterstudions allra första sändning, och den startade inte felfritt…

”Jag minns att det var ganska nervöst. Projektet hade dragits igång ganska snabbt och vi visste nog inte riktigt själva vad det skulle bli av det.
Framförallt minns jag dom första minuterna…
Efter några sekunder blev det en ”svartruta” och sen sa vi välkomna i studion där Jonas Karlsson, Magdalena Forsberg och Niklas Jonsson satt. Sen tyckte vi tydligen att det var en bra idé att nästan omgående lägga ut en grafikskylt i helbild med en fråga om kommande VM…
Vi skulle kanske inte ”göra tv” på det sättet idag”, skriver han.

LÄS MER: Frida Karlssons kaxiga passning till Norge inför skidpremiären: ”Jag står för det”

Få våra nyhetsbrev!