Alvar Myhlbacks nya mål efter storsuccén på Vasaloppet – supertalangen erkänner: ”Det vore en dröm”

Alvar Myhlback är Sveriges största skidtalang just nu.
17-åringen har vunnit JVM-guld och kommit trea på Vasaloppet.
Nu erkänner han sitt nästa stora mål för skidkarriären.

Förväntningarna har länge varit höga på svenska supertalangen Alvar Myhlback. Redan som 16-åring skrev han svensk idrottshistoria genom att bli den yngste någonsin på Vasaloppet och gå i mål på en åttondeplats.

Myhlbacks succé

I början av den här säsongen blev Myhlback historisk på nytt när han gjorde seniordebut på världscupen som blott 17-åring i Östersund. Därefter har han höjt ribban ytterligare genom att vinna ett helt överlägset JVM-guld nyligen, i konkurrens med två år äldre juniorer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Alvar Myhlback, skidor
240209 I denna handout bild från Svenska Skidförbundet jublar Sveriges Alvar Myhlback och Evelina Crüsell efter damernas 10 km vid Junior-VM i skidor den 9 februari 2024 i Planica, Slovenien. Foto: Svenska Skidförbundet / BILDBYRÅN / handout

Sedan överraskade han alla under helgen som var, när klassiska Vasaloppet avgjordes. Alvar Myhlback imponerade oerhört med en stark tredjeplats i det nio mil långa loppet och hyllades stort av skidlegendaren Petter Northug efteråt.
– Att han redan tål sådana lopp som i dag, i detta före, i nio mil, visar att han är mentalt stark, och är tränad, mycket bra tränad, sa Northug.
– Han är en komplett skidåkare som världen aldrig har sett förr.

Alvar erkänner

Nu är den stora frågan vad Myhlback, som både tävlar i längdskidåkning och långlopp, har på gång här näst. Tiden efter Vasaloppet har mest handlat om att återhämta kroppen.
– Det har varit bra. Man har bara gjort det man haft lust på och inte stressat för mycket. Men det märks att kroppen har utsatts för något som man inte gör varje dag, säger tonåringen till SVT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Alvar Myhlback, skidor
240303 Alvar Myhlback after competing in Vasaloppet on March 3, 2024 in Mora. Photo: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0216

Supertalangen avslöjar sedan att det stora målet är att tävla i världscupen på hemmaplan i Falun. Den 15-17 mars hoppas han stå på startlinjen för att göra upp med världseliten igen.
– Det är ju en dröm att bara åka här. Ser ut att vara bra väder och att åka här på hemmaplan, det hade ju varit – oavsett hur det går – en dröm, erkänner han för tv-kanalen.

Visst vill man se Alvar Myhlback på världscupen igen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: William Poromaa och Jonna Sundlings stenhårda ord i Norge – svenskarnas tydliga kritik: ”Det är tragiskt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev