VM-silver till Sarah Sjöström – efter jättedramatik!

.

Igår ordnade Sarah Sjöström världsmästerskapets första guldmedalj.
I dag var det dags för nytt medaljjubel.
På 50 meter fritt slutade hon på andraplats och tog därmed tog hem sin 16:e individuella VM-medalj i karriären.

Sarah Sjöström hade två brons och ett silver i VM-bassängerna i sydkoreanska Gwangju. Under lördagen kom det första guldet – och det på favoritdistansen 50 meter fjäril.

VM-silver till Sarah Sjöström!

Bara en kort stund efter segerloppet var det dags för semifinal på 50 meter fritt, ett lopp Sjöström vann på tiden 24.02 och tog sig till dagens final. Där skulle det återigen bli medaljjubel.

Sarah Sjöström of Sweden celebrates after winning the final of women’s 50 meter butterfly swimming during the FINA World Championships on July 27, 2019 in Gwangju.

Sarah Sjöström var bra med ifrån pallen och gick en tuff kamp hela vägen in i mål.

16:e VM-medaljen

Till slut fick hon se sig besegrad av Simone Manuel med två ynka hundradelar och tog hem silvermedaljen.

Sarah Sjöström ordnade därmed sin femte medalj på mästerskapet och sin totalt 16:e individuella VM-medalj – flest någonsin av en kvinnlig simmerska genom tiderna.
– Det känns okej ändå. Fem medaljer är riktigt häftigt. Det var en så jämn final. Jag är väldigt nöjd att det blev en till medalj men det hade varit kul att höra nationalsången igen, säger Sarah Sjöström till SVT.

”Mäkta imponerad!”

25-årige Sjöström ställde upp på fem individuella distanser på VM och tog alltså medalj på samtliga. Totalt blev det ett guld, två silver och två brons.

Senare under söndagen har hon chans på ytterligare en när Sverige simmar lagkapp.
– Jag är mäkta imponerad av Sarah. Det är klart att hon ska vara supernöjd med det här mästerskapet, säger Lars Frölander i SVT.