Sarah Sjöströms underbara besked som får precis alla att jubla – med bara månader kvar till OS

Hon är ett av våra största guldhopp i sommar.
Nu kommer ett drömbesked från Sarah Sjöström.
Svenskan närmar sig tävlingscomeback efter sin otäcka skada.

Det var bara några månader sedan som Sarah Sjöström kom med ett besked som fick hela svenska folket att sätta i halsen. Simdrottningen har länge satsat mot OS 2020, men det blev i stället uppskjutet till 2021, och med bara månader kvar till tävlingarna så meddelade hon att hon halkat olyckligt i den svenska snöyran.

Härliga beskedet

Det ledde till en armbågsskada så pass allvarlig att hon tvingades till operation. Tre månader har gått sedan dess, och rapporterna om hur det egentligen ligger till med superstjärnan har varit få. Men nu kommer ett besked som verkligen får precis alla att jubla rakt ut.

Sarah Sjöström, simning
191120 Sarah Sjöström poserar för ett porträtt under en pressträff om OS-truppen till Tokyo den 20 november 2019 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / Cop 201

Sjöström bekräftar nu nämligen att hon gör tävlingscomeback, under den första helgen i juni. Det är tävlingar i franska Canet som står på schemat, och dessutom så har hon tävlingar i Rom inplanerade under den sista helgen av juni. Det blir dock de enda två tävlingstillfällena innan OS, som startar i slutet av juli.

– Självklart är det inte optimalt, men nu är det som det är och vi anpassar oss efter det, säger Sjöström till DN.

Kan inte fjärilsimma

Sarah Sjöström kan dock ännu inte simma fjärilsim, men har inte gett upp hoppet om det.

– Men vem vet, om två veckor kanske jag kan det. När allt är som vanligt krävs det ganska mycket för att man ska se utveckling i träningen. Nu ser jag däremot som sagt någon typ av utveckling varje dag, så mycket kan förändras till det bättre på kort tid, säger hon.

Sarah Sjöström, OS 2020
190728 Sarah Sjöström of Sweden poses with her gold, silver and bronze medals for women’s 100 meter butterfly, 50 meter butterfly, 200 meter freestyle, 100 meter freestyle and 50 meter freestyle during the FINA World Championships on July 28, 2019 in Gwangju. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88005

Sarah Sjöström är vårt kanske allra största guldhopp under sommarens OS-tävlingar, tillsammans med stavhoppsstjärnan Armand Duplantis. Under det senaste OS:et, Rio de Janeiro, så blev det totalt tre medaljer: Guld i 100 meter fjärilsim, silver i 200 meter frisim samt brons i 100 meter frisim.

LÄS MER: När Börje Salming vägrade sluta slå storebrorsan – så vaktmästaren(!) fick nog: ”Han släckte och åkte hem”

Få våra nyhetsbrev!