Sarah Sjöströms super-comeback – visar upp fin form inför OS och efter otäcka skadan: ”Jag är extremt nöjd”

Hennes skada gjorde många oroliga.
Men nu har Sarah Sjöström två raka pallplatser i sin comeback.
– Jag är extremt nöjd, säger hon.

Det var under vintern som Sarah Sjöström halkade olyckligt och gjorde sig så pass illa att hon tvingades till operation i sin arm. Många var såklart oroliga då bara månader återstod till OS, där ju Sarah Sjöström är en av Sveriges absolut största guldhopp i flera distanser.

Trea igen

Men rehabiliteringen har gått snabbt och den här veckan har hon gjort efterlängtad tävlingscomeback, i jakten på att hitta formen inför OS, som börjar i slutet av juli. Sjöström kan fortfarande inte tävlingssimma fjärilssim på grund av operationen, men hon har nu gjort två raka tävlingar i fritt och det har hon gjort med bravur.

191120 Sarah Sjöström poserar för ett porträtt under en pressträff om OS-truppen till Tokyo den 20 november 2019 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN

I den första tävlingen – 50 meter fritt – kom hon trea, och på onsdagen var det dags för 100 meter, och i försöken var hon tvåa på tiden 54,90. I finalen förbättrade hon den tiden med några hundradelar, men hon kunde inte rå på danskan Pernille Blum, och hon blev dessutom slagen av spanjorskan Lidon Munoz del Campo, men hon blev alltså ändå trea.

– Det gick lite tyngre än i morse (försöken) men jag är extremt nöjd med min comeback även på 100 frisim, säger hon till Svenska simförbundet.

”Nu börjar det tuffa”

Sjöström menar dock att hon, av förståeliga skäl, inte är i toppform och att det kommer ta tid att hitta tillbaka till gammal storslagen form.

– Jag hoppas på mer speed under den kommande månaden. Men jag gick för fullt, och känner att jag behöver ta varje tävlingslopp jag kan få och köra fullt, har hon sagt.

210410 Sarah Sjöström of Sweden during a training session during day three of Swim Open on April 10, 2021 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Nu tävlingar inte Sjöström förrän om tre veckor, och hon menar att det är nu som hennes comeback börjar på allvar, då hon faktiskt har en tid att utgå ifrån och försöka förbättra och slå.

– Nu har jag något att utgå från, en standard, så det är nog nu det tuffa börjar, säger Sjöström.

LÄS MER: Svenska skidlandslaget slår nu tillbaka efter allvarliga ryktet i Norge: ”Det här är falskt”

Få våra nyhetsbrev!