Sarah Sjöströms ärliga ord – berättar nu om beslutet att avstå flera tävlingar under EM: "Det är tufft"

Sarah Sjöströms ärliga ord – berättar nu om beslutet att avstå flera tävlingar under EM: ”Det är tufft”

På torsdag startar EM i simning i Italien.
Stjärnan Sarah Sjöström är så klart på plats – men kommer under det här mästerskapet ställa upp i mindre tävlingar än vanligt.
– Det är tufft, säger hon.

Det råder som helst ingen tvekan om att Sarah Sjöström är Sveriges mest framgångsrika simmare genom tiderna. Ingen kan matcha svenskans meritlista, där hon har vunnit flera OS- och VM-guld.

Nobbar flera distanser

Hennes stora framgångar gör att hon alltid är stor favorit att hamna på pallen när det är dags för tävling. Så kommer det givetvis också vara under Europamästerskapet i Rom som drar igång på torsdag den här veckan.

211218 Sarah Sjöström of Sweden ahead of women’s 50m butterfly swimming heats during day 3 of the 2021 FINA Short Course Swimming World Championships on December 18, 2021 in Abu Dhabi. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Nu berättar Sarah Sjöström däremot att hon kommer att avstå flera tävlingar under mästerskapet. Hon ställer bara upp i tävlingarna på distansen 50 meter, och simmar endast två lopp.

– Det är av flera anledningar. Det är ju väldigt ovanligt att det är två långbanemästerskap så här tätt som i år, och dessutom fick jag covid direkt efter VM, säger hon till Dagens Nyheter.

”Vill njuta”

Stjärnan menar däremot att coronan inte har något att göra med hennes beslut. Det är av andra skäl som hon väljer att minska antal tävlingar det här mästerskapet.

– Fysiskt har inte covid påverkat. Jag känner mig riktigt stark. Men den här gången ville jag åka till Rom och njuta, säger Sarah Sjöström och fortsätter:

200506 Sarah Sjöström of Sweden poses for a portrait after a swimming training session on May 6, 2020 in Stockholm. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

– Jag vet hur tufft det är att ladda om till en massa olika grenar under ett mästerskap. Det tar massor av energi. Den här gången känns det därför lagom med två 50-metersdistanser.

LÄS MER: