Ikonen Therese Alshammars jättesuccé i sensationella comebacken – hotade självaste Sarah Sjöström

Sensationell comeback.
Då imponerade Therese Alshammar stort – med en femteplats.
Hon slutade bara sju tiondelar efter Sarah Sjöström.

Det var tidigare i veckan som den oväntade nyheten kom att Therese Alshammar, nyligen 43 år fyllda, gör comeback och satsar mot OS. Legendaren har framför allt som mål att slå sig in som den fjärde medlemmen i det svenska lagkappen, men under tisdagen så kom den officiella comebacken i franska Canet.

”Jag är nöjd”

Och trots att det var flera år sedan Alshammars senaste träning så visade hon upp superform direkt i 50 meter fritt. Alshammar hade den totalt sjätte bästa tiden i försöken, vilket ledde till finaltävlingar på tisdagskvällen, och hon lyckades förbättra sin tid och gjorde en klart godkänd comeback.

160812 Sveriges Therese Alshammar deppar efter att ha slagits ut i semifinalen på 50 meter frisim den 12 augusti 2016 under OS i Rio de Janeiro. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Hon slutade till sist femma i tävlingen med tiden 25,52, och var efteråt nöjd med det hon uträttade.

– Jag är nöjd med mitt lopp. Jag hade inga förväntningar på tider. Men jag förbättrade mig med tre tiondelar från i morse så jag är nöjd med mitt lopp, säger hon.

Sjöströms succé

Alshammar slutade bara sju tiondelar bakom Sarah Sjöström, som även hon gjorde comeback efter sin armskada under vintern, som tvingade henne till operation. Sjöström visade även hon upp god form och slutade trea i loppet.

– Det kändes bra, det var riktigt kul att komma tillbaka. Jag gjorde två riktigt bra simningar i dag. Och att hamna på prispallen det första man gör efter en sån här skada känns riktigt kul, säger Sjöström.

210410 Sarah Sjöström of Sweden during a training session during day three of Swim Open on April 10, 2021 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Hon berättar dessutom – viktigt nog – att hon inte kände någon smärta i armen.

– Jag kände mig stark, men jag är däremot inte så stark. Jag försöker att hänga på de andra men jag är inte riktigt redo för den här typen av ”powersimning”, säger hon.

LÄS MER: Legendaren Patrik Sjöberg öppnar upp om nya livet efter mardrömmen: ”Det var skumt som fan”

Få våra nyhetsbrev!