Legendaren Patrik Sjöberg öppnar upp om nya livet efter mardrömmen: ”Det var skumt som fan”

Patrik Sjöberg gick igenom ett helvete och låg nedsövd i två veckor.
Nu berättar höjdhoppslegendaren om nya livet efter mardrömstiden.
– Jag trodde någon drev med mig när de förklarade vad som hade hänt, säger han i podcasten ”Gott snack”.

Det har gått två och en halv månad sedan Patrik Sjöberg blev allvarligt sjuk. Höjdhoppslegendaren försattes i respirator och var nära att dö efter en plötslig attack inuti kroppen.

Sjöberg sjuk

Sjöberg drabbades av både dubbelsidig lunginflammation samt blodförgiftning och fick intensivvård på sjukhus. Han blev nedsövd i drygt två veckor för vidare behandling och situationen var allvarlig.

Patrik Sjöberg, höjdhopp
180115 Patrik Sjöberg med sällskap under Idrottsgalan den 15 januari 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

När friidrottsikonen till slut vaknade upp visste han inte längde vad som var verklighet.
– Man är inte smart när man vaknar. När de väckte mig var jag helt övertygad om att jag skulle åka i väg och köra Formel 1 i Qatar. Jag trodde någon drev med mig när de förklarade vad som hade hänt och att jag hade varit nedsövd i två veckor. Det var skumt som fan, berättar han i podden ”Gott snack”.

”Idiotgrejer”

I dag är Sjöberg återställd men mycket har hänt i hans liv senaste tiden. För två år sedan genomgick han en stor livsförändring när han valde att helt sluta dricka alkohol.

Patrik Sjöberg, höjdhopp
Patrik Sjöberg. FOTO: Instagram.

Efter många år av missbruk var han tvungen att förändra sin livsstil helt och hållet för att rädda sig själv.
– Det är ofta det här… ett glas vin eller en öl, det har ju aldrig hänt. Det finns ingen mening med att ta ett glas vin. Och när man har druckit två flaskor vin, det är ju då huvudet tar en massa felbeslut, säger han i podcasten.

Två års nykterhet har gjort stor skillnad för Sjöbergs välmående men även hans ekonomiska situation då han har sparat enormt mycket pengar av att inte dricka alkohol.
– Nu är jag uppe i 800 000 kronor, berättar han i intervjun.
– Fyllan och andra preparat gör att hjärnan tror att man är mästare. Det som kostar när man sitter ett gäng ihop… Det är ju idiotgrejer, som att vi drar till Köpenhamn. Man bokar biljetter, landar i Köpenhamn och undrar vilket hotell man ska bo på. Det är mycket merkostnader som döljs bakom det här.

Dela artikeln och stötta Patrik Sjöberg som har gått igenom det värsta!

LÄS MER: Svenske friidrottshjälten lämnade rampljuset och bytte sport helt – det här gör Henrik Dagård i dag

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!