Förbundet stoppade en tyst minut – då svarade simmaren med hyllad protest

Han ville hedra offren i Barcelona.
Men internationella simförbundet Fina sa nej.
Då gjorde simmaren Fernando Alvarez sin alldeles egna protest – som nu hyllas av alla.

Det är inte ofta rubriker kommer från veteran-VM i simning. Men under mästerskapet i Budapest sprider sig nu en mycket uppmärksammad händelse som är värd att dela med sig av.

Spanske simmaren Fernando Alvarez står bakom rubrikerna för sitt agerande i finalen på 200 meter bröstsim. Inför finalen bad spanjoren om att få hedra offren efter terroristattacken i Barcelona med en tyst minut. Men den fina gesten till hemlandet uppskattades inte lika mycket av internationella simförbundet, Fina.

”Betyder mer än alla guldmedaljer”

Fina ansåg att det inte fanns någon tid för en tyst minut. Men Alvarez vägrade ta ett nej som svar. Och bjöd på sin alldeles egen protest som värmer alla idrottshjärtan runt om i världen. För när startsignalen ljöd och finaldeltagarna dök i bassängen stod Alvarez kvar på startpallen.

Spanjoren höll en tyst minut på startpallen och dök sedan i bassängen efter 60 sekunder. Hyllningarna har sedan varit enorma för Alvarez ställningstagande att trotsa Fina och ändå genomföra sin hedersamma gest.

Han kanske inte vann loppet, men han vann sannerligen folkets hjärtan.
– Jag bryr mig in om loppet. Jag känner mer för det här är om jag hade vunnit alla guldmedaljer i världen, sa Alvarez till tidningen La Vanguardia efter loppet.

LÄS MER: Div 3-målvaktens störtsköna protest – som nu sprids i hela Sverige

Se Fernando Alvarez hyllade protest till Barcelona-offren:

 

Dela artikeln för att sprida vidare Fernando Alvarez viktiga budskap om att det finns viktigare saker än guldmedaljer.