Division 3-målvaktens störtsköna protest – som nu sprids i hela sport-Sverige

Vilken lirare!
I sista minuten av division 3-mötet mellan Enhörna och Konyaspor var målet helt plötsligt vidöppet.
– Jag bestämde mig för att lämna planen i protest, säger Konyaspor-målvakten ”Abbe” till en division 3-blogg.

Det är snackisen som sprids i hela sport-Sverige just nu. För i division 3-matchen mellan Enhörna och Konyaspor hände det mest oväntade. Helt plötsligt var Konyaspor-målet vidöppet och det återstod bara en minut på matchklockan.

Målvakten ”Abbe” Ben Khalifa hade fått nog vid ställningen 0-2 och helt enkelt tagit av sig handskarna och vandrat av planen. Domarens reaktion? Nä, han lät spelet fortsätta och Konyaspor fick kämpa på utan någon mellan stolparna.

Efter slutsignalen fick målvakten ”Abbe”, som egentligen mest spelar som utespelare, förklara vad som hänt.
– Jag ropade på andretränaren och frågade om jag skulle springa upp på en hörna då vi låg under med 2-0. Då skrek huvudtränaren på mig på ett otrevligt sätt, så jag bestämde mig för att lämna planen i protest, säger 19-årige Abbe till bloggen som följer Division 3 Södra Svealand.
– Jag ångrade det efteråt, att jag satte dom i en dålig sits, men just då ville jag markera mot tränaren. Det enda jag hörde sen var att jag inte var välkommen i laget mer, att tränaren kickat mig. Så skriv gärna att jag är klubblös och att jag har bra fötter, det är dom jag lever på…

Bäst av allt var ändå att Abbe som lämnade matchen i ren protest även utsågs till matchens lirare.
– Det var också komiskt, för när jag återvände till planen för att hämta mitt pris trodde publiken att jag skulle attackera tränaren, men så var det förstås inte, säger han till bloggen.

Enhörna vann matchen med 2-0 men det är just Abbe som uppmärksammas mest dagen efter och hans sköna protest sprider sig nu över hela sport-Sverige. Man måste ju bara älska när sådant här händer i lokalfotbollen.

LÄS MER: Division 5-laget får hela sport-Sverige att skratta med klockrena liverapporten.